Ибишевић: Врањеш је увриједио навијаче БиХ с оном тетоважом!

Репрезентативац БиХ Ведад Ибишевић јавно проговорио о спорној тетоважи Огњена Врањеша и саиграча осудио због тог потеза.

Фудбал 24.06.2015 | 11:20
Ибишевић: Врањеш је увриједио навијаче БиХ с оном тетоважом!

Случај "тетоважа" у фудбалској репрезентацији БиХ изгледа да још није архивиран.

Упркос чињеници да је Врањеш прекрио тетоважу Републике Српске, оставио срце на терену против Израела и да му је због тог велики број навијача БиХ дао подршку, још има оних који га осуђују, и то у свлачионици.

Репрезентативац БиХ Ведад Ибишевић у интервју за "Авазов Спорт" одлучио је да говори о овој теми, и то углавном у негативном тону.

"Прво, све што кажем је моје и само моје мишљење. То што је Врањеш урадио је увреда за све искрене навијаче. За све људе који воле ову државу", почео је Ибишевић.

"Био је то шок, изненађење, скандал. Барем ја то тако доживљавам. Нико од играча није правио фрку јер смо били свјесни важности утакмице. Мислим д аје он причао с овима из савеза како да се то превазиђе. Огњенова тетоважа је скандал, али није било осуде из свлачионице јер нам је била најважнија побједа", рекао је Ибишевић.

Разлог за потез Врањеша, каже, не зна.

"Не знам из којих је разлога Огњен то урадио, али потпуно разумијем реакцију навијача. То што је урадио велика је увреда за навијаче, за БиХ. Врањеш је објеручке прихваћен у репрезентацији, као и сви ми. Прихватили смо га сви, поготово навијачи. Репрезентација му је све дала, као осталима. Не знам да ли је то урадио из глупости, како је рекао или из неких других разлога, али то није у реду", истакао је нападач "змајева".

Врањеш је у међувремену тетоважу прекрио новом, али...

"Ја и то могу да разумијем што се покушао извадити, али било је касно. Није фер према навијачима. Сви су га прихватили, подржавали га, а он изађе с овим. Не можеш мислити само на себе. Мораш водити рачуна и о осјећајима других. Сви ми, ппа и Врањеш имамо одговорност да се понашамо фер, да будемо примјер другима. Осјетљиве су то ствари. Треба мислити и на осјећаје других. Надам се да је свјестан грешке. Мора се поштовати земља и људи пред којима играш, који те бодре... Границе су политика, а ми то не бисмо смјели злоупотребљавати. Поштујем мишљење свакога, чак и ако ми се не свиђа, али научен сам да поштујем своје и своју државу. Сви који је истински воле или је мање воле немају право да је вријеђају. Мени, навијачима, обичним људима, Босна и Херцеговина је светиња", истакао је Ибишевић у интервјуу за "Авазов Спорт"..

Велики број навијача на друштвеним мрежама дао је подршку Врањешу послије његове беспоштедне борбе у дуелу са Израелом, међутим, Ибишевић, поново истиче да су навијачи повријеђени потезом Врањеша.

"Све је то у реду. Обеваза сваком играчу у сваком клубу је да се бориш. Уосталом за то смо и плаћени. То нема везе с љубави према клубу и дресу. Ако се шеташ онда те тренер извади. Тако то иде. У репрезентацији се љубав исказује на други начин. Тетоважа то није сигурно. Не може се сада прозивати навијаче. Они су повријеђени јер бодре сваког од нас. Колико год био шок и сканда, најважније је да смо побиједили", рекао је Ибишевић.

Миске то никад не би урадио
"Миске је примјер како навијачи цијене његов допринос репрезентацији и њега као човјека. Миске то никад не би направио. Није битно које је вјере, националности, увијек се покаже какав је ко човјек. Мискета раја воли јер он сваком гестом показује како се поштују навијачи, репрезентација, држава..." прокоментарисао је Ибишевић Звјездана Мисимовића.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ја

24.06.2015 09:26

Е црни Врањеш,па драго дијете зашто ти то треба.. Зашто се стидиш онога за шта су многи твоји и наши часни борци животе дали..стиди се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

24.06.2015 09:44

Де ба не п.ди висе и ти и остали,то је њгеово тијело и има право да тетовира ста хоце исто као и ти са својим.Истетовиро је саставни дио дрзаве у којој је родјен и за коју игра 100%.Друга је ствар сто је сад та дрзава така каква јесте па свима несто смета а политицари купе поене на основу тога.Никог то не би сметало да радник има посао и плату 3000км,и да својој породици мозе обезбједити сто сав нормалан свијет има. До тад се је.ите и исправљајте криве Дрине а вријеме пролази.Поздрав нормалнима из сва три тора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанска затуцаност

24.06.2015 09:45

Људи моји гдје ми зивимо. Дно-дна. Па овај момак, Србин, је пристао да игра за репрезентацију БиХ у ситуацију кад 95% срба не доживљава БиХ као своју државу. И ови кретен.. га пљују. Тиме дају за право овим 95% јер је то управо доказ како се доживљава један Србин у Репрезентацији БиХ. Шта је он то лоше урадио. Потиче из Републике Српске и ставио изтетоворао је РС на свом тијелу. Понављам : СВОМ ТИЈЕЛУ. Република Српска је уставна категорија, дејтонска категорија (медјународно призната) и сад је ту крив момак који нешто што је признато званично то осјећа као своје. Он није негирао БиХ (јер је пристао да за њу игра) а сви ови који га осушују негирају РС. Он није донио српску ратну заставу на стадио као што су је донијели скоро сви навијачи БиХ. И ми ту хоћемо да причамо о суживоту. Којем суживоту кад се неком негира идентите. А овај Ибишевић да има имало памети, а очигледно нема, стао би у заштиту свог колеге саиграча. Јадни момак. на једно страни је осуђен од већине српских навијача, и не само, а на другој га пљују они за које игра. Бошњаци неће да прихвате РС а очекују од "друге стране" да прихвате БиХ. Па за БиХ се сви скупа требамо борити да је не би нестало. А нестаће је ако се ови што осуђују и на колац набијају Врањеша не опамете. Момак је направио грешку што је ту тетоважу прекрио - побрисао. Тиме је само признао да је направио грешку а није. Ја сам први за БиХ али брате дајте да поштујемо оно што званично постоји. кад вам је одговарало да стане рат прихватили сте РС, а сад кад је рат стао ви бисте да је бришете. Понављате исту грешку предратну кад сте негирали читав један конститутиван народ у БиХ. Зашто Ибишевић не осуди ратне мусиманске заставе на стадиону под којом су побијене десетине хиљада Срба у БиХ. ја сам први који ће осудити српски национализам, и осуђујем га, али брате, дајте се и ви мало укључити у ту мултинационалност и прихватити да постоје и други. Свугдје у нормалном свијету то што је направио Врањеш не би ни било примјећено. Сматрало би се приватном ствари. Само код нас у примитивној и заосталој Босни томе се придаје највиши значај, и то на погрешан начин. Бошњаци су овим сами себи забили аутогол, као што га забијају њихови вође попут Изетбеговића који наставља да се инати и не пружа руку помирења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огњен

24.06.2015 09:50

РС је саставни дио БиХ, што је увреда да се истетовира нешто што је уставна категорија!? Ибишевић је против БиХ и Устава. Заправо се само излетио и објаснио стварне осјећаје 99,9% Бошњака гледе РС. Мрзе је, а на нама је да постигнемо да њихова мржња никад нема разлог да престане постојати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац бл

24.06.2015 09:51

Врањес је највецу греску направио сто је заиграо уопсте за БИХ. И сви остали срби који играју за БИХ су кретени. Увијек су срби националисти сто воле свој дио БИХ а балије кад на сваку утакмицу окаце ратну заставу онда ником ниста. Ма море мрссс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Телетабис

24.06.2015 10:04

Момак, колко ја видим ти имаш мало крив нос па ти нико не замјери на томе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

навијач

24.06.2015 11:16

Ведаде не каки,коментариши паљење Израелске заставе тих истих "уврјеђених навијача"

ОДГОВОРИТЕ