ЛЕ - Из Звезде кажу: Без обзира на све, МИ смо фаворити!

Душан Анђелковић поручује да Каират, као и остали клубови у Казахстану, напредује, али да црвено-бели морају да иду на победу у првом колу квалификација Лиге Европе.

Фудбал 22.06.2015 | 16:20
ЛЕ - Из Звезде кажу: Без обзира на све, МИ смо фаворити!

Црвена звезда ће такмичење у Европи почети против Каирата из Казахстана, екипе коју познају и коју су савладали у сезони 2002/2003, у оквиру квалификација за Куп УЕФА.

Црвено-бели тада су славили укупним резултатом 5:0.

Душан Анђелковић познаје Казахстанце, који су свакако ривали за респект, али сматра да без обзира на то Звезда иде на победу.

"Каират је можда и најтежи противник из ове групе, али ми смо Црвена звезда и самим тим смо фаворити. Што се тиче нашег противника, у казахстански фудбал се много улаже у последње време и клубови им напредују. Познајем тројицу играча, а двојица су играла са мном. То су шпиц, Џерард, и Исаел, Бразилац, озбиљан играч. Верујем да имају и неколико добрих странаца. Искрено, нема много разлике у томе да ли прво играмо код нас или у гостима, али можда је и добро што ћемо сезону почети пред нашим навијачима", поручио је Анђелковић са припрема екипе у Словенији.

Петар Орландић је рекао да црвено-бели треба да обаве добар посао у првом мечу пред својим навијачима.

"Прву утакмицу играмо на нашем стадиону, и потрудићемо се да одиграмо добро, остваримо добар резултат, и потом у Казахстан отпутујемо мирни", рекао је Орландић.

Екипа Каирата заузела је ове сезоне треће место у казахстанској лиги, а четири пута играли су европска такмичења. Прошле године први пут су прошли прво коло избацивши албански Кукеши, а онда их је у другој рунди елиминисао дански Есбјерг.

Прва утакмица између Црвене звезде и Каирата играће се на стадиону "Рајко Митић" 2. јула, а реванш је седам дана касније у Алматију.

Коментари / 0

Оставите коментар