LE - Iz Zvezde kažu: Bez obzira na sve, MI smo favoriti!

Dušan Anđelković poručuje da Kairat, kao i ostali klubovi u Kazahstanu, napreduje, ali da crveno-beli moraju da idu na pobedu u prvom kolu kvalifikacija Lige Evrope.

Fudbal 22.06.2015 | 16:20
LE - Iz Zvezde kažu: Bez obzira na sve, MI smo favoriti!

Crvena zvezda će takmičenje u Evropi početi protiv Kairata iz Kazahstana, ekipe koju poznaju i koju su savladali u sezoni 2002/2003, u okviru kvalifikacija za Kup UEFA.

Crveno-beli tada su slavili ukupnim rezultatom 5:0.

Dušan Anđelković poznaje Kazahstance, koji su svakako rivali za respekt, ali smatra da bez obzira na to Zvezda ide na pobedu.

"Kairat je možda i najteži protivnik iz ove grupe, ali mi smo Crvena zvezda i samim tim smo favoriti. Što se tiče našeg protivnika, u kazahstanski fudbal se mnogo ulaže u poslednje vreme i klubovi im napreduju. Poznajem trojicu igrača, a dvojica su igrala sa mnom. To su špic, Džerard, i Isael, Brazilac, ozbiljan igrač. Verujem da imaju i nekoliko dobrih stranaca. Iskreno, nema mnogo razlike u tome da li prvo igramo kod nas ili u gostima, ali možda je i dobro što ćemo sezonu početi pred našim navijačima", poručio je Anđelković sa priprema ekipe u Sloveniji.

Petar Orlandić je rekao da crveno-beli treba da obave dobar posao u prvom meču pred svojim navijačima.

"Prvu utakmicu igramo na našem stadionu, i potrudićemo se da odigramo dobro, ostvarimo dobar rezultat, i potom u Kazahstan otputujemo mirni", rekao je Orlandić.

Ekipa Kairata zauzela je ove sezone treće mesto u kazahstanskoj ligi, a četiri puta igrali su evropska takmičenja. Prošle godine prvi put su prošli prvo kolo izbacivši albanski Kukeši, a onda ih je u drugoj rundi eliminisao danski Esbjerg.

Prva utakmica između Crvene zvezde i Kairata igraće se na stadionu "Rajko Mitić" 2. jula, a revanš je sedam dana kasnije u Almatiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar