Пикси: Ова дјеца су ушла у историју!

Легенда Црвене звезде и српског фудбала одушевљен је победама својих наследника.

Фудбал 22.06.2015 | 22:40
Пикси: Ова дјеца су ушла у историју!

Драган Стојковић Пикси прилично емотивно је попратио финале Светског првенства.
- Било је заиста узбудљиво. Веровао сам читав меч да ти момци могли да направе контру која ће решити меч и изгледа да су се моја предвиђања и остварила - прича Стојковић за “Блиц”.

Чувени креатор од ког су страховали голмани широм света, истиче да су момци Вељка Пауновића направили невероватан успех који ће се памтити годинама.
- Ова генерација је дефинитивно суво злато нашег фудбала и српске историје.
Освајање Светског првенства је највећи успех који смо направили, без обзира на то што се ради о млађим селекцијама. Ово је сјајан резултат и предвиђам невероватну будућност овим момцима.

И упркос томе што је Немања Максимовић постигао победоносни гол у 118. минуту, Стојковић тврди да овај успех не би био могућ без тимске игре коју су момци показали.

- Изгарали су до краја, а овакво јединство се одавно није видело. Сви смо прижељкивали да утакмицу заврше у своју корист и велико им хвала за труд којим су то и остварили.

Међутим, Стојковић прича и да треба бити опрезан при укључивању играча у први тим, јер још треба радити на њима.

- Јасно је да ће сада бити еуфорија око њиховог успеха и да ови момци озбиљно куцају на врата А тима. Међутим, они су још увек зелени да би преузели толико бреме и одговорност на себе. Морају још да се искристалишу као играчи, али врло су близу, то је дефинитивно.

Пикси истиче и како би управе домаћих клубова требало да ураде све што је у њиховој моћи да задрже ове играче у својим клубовима.

- Тешко је давати такве судове, поготово када је након овог успеха њихова жеља за великим клубовима изузетно порасла. Они ће дефинитивно бити на мети свих клубова, али ја бих волео да остану и да се искале у својим клубовима, али то ће бити јако тешко.

Вељково чудо
И за крај, Стојковић је похвалио и рад Вељка Пауновића, човека који је успео да савлада све препреке и доведе једног аутсајдера до светског трона.
- Вељко је направио право чудо и заслужује све честитке. Човеку мора да се скине капа кад год је светски првак у било чему, али у фудбалу је то поготово тешко. Заслужио је дубоко поштовање за рад са овим момцима - додао је Стојковић.

Коментари / 0

Оставите коментар