Piksi: Ova djeca su ušla u istoriju!

Legenda Crvene zvezde i srpskog fudbala oduševljen je pobedama svojih naslednika.

Fudbal 22.06.2015 | 22:40
Piksi: Ova djeca su ušla u istoriju!

Dragan Stojković Piksi prilično emotivno je popratio finale Svetskog prvenstva.
- Bilo je zaista uzbudljivo. Verovao sam čitav meč da ti momci mogli da naprave kontru koja će rešiti meč i izgleda da su se moja predviđanja i ostvarila - priča Stojković za “Blic”.

Čuveni kreator od kog su strahovali golmani širom sveta, ističe da su momci Veljka Paunovića napravili neverovatan uspeh koji će se pamtiti godinama.
- Ova generacija je definitivno suvo zlato našeg fudbala i srpske istorije.
Osvajanje Svetskog prvenstva je najveći uspeh koji smo napravili, bez obzira na to što se radi o mlađim selekcijama. Ovo je sjajan rezultat i predviđam neverovatnu budućnost ovim momcima.

I uprkos tome što je Nemanja Maksimović postigao pobedonosni gol u 118. minutu, Stojković tvrdi da ovaj uspeh ne bi bio moguć bez timske igre koju su momci pokazali.

- Izgarali su do kraja, a ovakvo jedinstvo se odavno nije videlo. Svi smo priželjkivali da utakmicu završe u svoju korist i veliko im hvala za trud kojim su to i ostvarili.

Međutim, Stojković priča i da treba biti oprezan pri uključivanju igrača u prvi tim, jer još treba raditi na njima.

- Jasno je da će sada biti euforija oko njihovog uspeha i da ovi momci ozbiljno kucaju na vrata A tima. Međutim, oni su još uvek zeleni da bi preuzeli toliko breme i odgovornost na sebe. Moraju još da se iskristališu kao igrači, ali vrlo su blizu, to je definitivno.

Piksi ističe i kako bi uprave domaćih klubova trebalo da urade sve što je u njihovoj moći da zadrže ove igrače u svojim klubovima.

- Teško je davati takve sudove, pogotovo kada je nakon ovog uspeha njihova želja za velikim klubovima izuzetno porasla. Oni će definitivno biti na meti svih klubova, ali ja bih voleo da ostanu i da se iskale u svojim klubovima, ali to će biti jako teško.

Veljkovo čudo
I za kraj, Stojković je pohvalio i rad Veljka Paunovića, čoveka koji je uspeo da savlada sve prepreke i dovede jednog autsajdera do svetskog trona.
- Veljko je napravio pravo čudo i zaslužuje sve čestitke. Čoveku mora da se skine kapa kad god je svetski prvak u bilo čemu, ali u fudbalu je to pogotovo teško. Zaslužio je duboko poštovanje za rad sa ovim momcima - dodao je Stojković.

Komentari / 0

Ostavite komentar