Саво: Златну лопту је морао добити неки наш играч!

Потпредседник ФСС Саво Милошевић рекао је да су сви свесни да је ФИФА направила грешку што Златну лопту са Мундијалита није доделила неком нашем играчу.

Фудбал 22.06.2015 | 21:40
Саво: Златну лопту је морао добити неки наш играч!

Адама Траоре из Малија добио је награду за најбољег играча Светског првенства, иако је Андрија Живковић то признање више заслужио.

"ФИФА је имала Борд људи који је одлучивао о наградама. И ми сматрамо да имамо најбољег играча на Светском првенству. То је неко од ових момака, али није ни важно. Знамо какво благо имамо, не треба нам папир да нам то потврди", рекао је Милошевић.

Саво је дода да су изабраници Вељка Пауновића својим играма, али и понашањем заслужено освојили титулу првака света.

"Чесититам им у име Савеза на свему што су показали, момци су све ово заслужили, како на терену, тако и ван њега. Не сећам се да је неко одиграо четири продужетка и на крају све издржао како би дошао до титлуе светског шампиона", додао је Милошевић на конференцији за медије у Кући фудбала у Старој Пазови.

Он је казао да је пресрећан што се екипа златним словима уписала у историју српског фудбала.

"Тим је вођен на маестралан начин, селектор Пауновић је одрадио одличан посао и сви смо му захвални", истакао је потпредсеник.

Директор млађих селекција ФСС Митар Мркела одао је признање Пауновићу због начина на који је водио селекцију.

"Момци су показали да могу да буду шампиони, изгубили су само једну утакмицу. Имали смо велику подршку председника Караџића и генерелног секртетара Лаковића. ФСС улаже огромна средства у млађе категорије и потребно нам је јединство како бисмо и у сениоском фубалу имали резултате", поручио је Мркела.

Омладинци Србије остварили су историјски успех освојивши титулу шампиона света за фудбалере до 20 година, пошто су у финалу после продужетака победили Бразила са 2:1.

Коментари / 0

Оставите коментар