Savo: Zlatnu loptu je morao dobiti neki naš igrač!

Potpredsednik FSS Savo Milošević rekao je da su svi svesni da je FIFA napravila grešku što Zlatnu loptu sa Mundijalita nije dodelila nekom našem igraču.

Fudbal 22.06.2015 | 21:40
Savo: Zlatnu loptu je morao dobiti neki naš igrač!

Adama Traore iz Malija dobio je nagradu za najboljeg igrača Svetskog prvenstva, iako je Andrija Živković to priznanje više zaslužio.

"FIFA je imala Bord ljudi koji je odlučivao o nagradama. I mi smatramo da imamo najboljeg igrača na Svetskom prvenstvu. To je neko od ovih momaka, ali nije ni važno. Znamo kakvo blago imamo, ne treba nam papir da nam to potvrdi", rekao je Milošević.

Savo je doda da su izabranici Veljka Paunovića svojim igrama, ali i ponašanjem zasluženo osvojili titulu prvaka sveta.

"Česititam im u ime Saveza na svemu što su pokazali, momci su sve ovo zaslužili, kako na terenu, tako i van njega. Ne sećam se da je neko odigrao četiri produžetka i na kraju sve izdržao kako bi došao do titlue svetskog šampiona", dodao je Milošević na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

On je kazao da je presrećan što se ekipa zlatnim slovima upisala u istoriju srpskog fudbala.

"Tim je vođen na maestralan način, selektor Paunović je odradio odličan posao i svi smo mu zahvalni", istakao je potpredsenik.

Direktor mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela odao je priznanje Paunoviću zbog načina na koji je vodio selekciju.

"Momci su pokazali da mogu da budu šampioni, izgubili su samo jednu utakmicu. Imali smo veliku podršku predsednika Karadžića i generelnog sekrtetara Lakovića. FSS ulaže ogromna sredstva u mlađe kategorije i potrebno nam je jedinstvo kako bismo i u senioskom fubalu imali rezultate", poručio je Mrkela.

Omladinci Srbije ostvarili su istorijski uspeh osvojivši titulu šampiona sveta za fudbalere do 20 godina, pošto su u finalu posle produžetaka pobedili Brazila sa 2:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar