Српску тенисерку зауставила мононуклеоза!

Тенисерка Весна Долонц претходна четири месеца није одиграла ниједан меч због опасног вируса коју ју је приковао за кревет!

Тенис 22.06.2015 | 20:40
Српску тенисерку зауставила мононуклеоза!

Где је Весна Долонц? Љубитељи тениса више пута поставили су то питање у протеклих четири месеца, јер репрезентативка Србије није играла мечеве. Разлог - мононуклеоза.

"Имала сам мононуклеозу. Болест је изузетно тешка. Лежала сам шест недеља у кревету, а тенис нисам играла два месеца", изјавила је за "Журнал" Весна Долонц.

Тенисерка, која је последњи званични турнир одиграла крајем фебруара у Санкт Петербургу, почела је недавно са тренинзима.

"Када сам почела да тренирам само сам пола сата проводила на терену, јер сам била слаба. Чак и шетња по парку ме је умарала. Сада се осећам боље и тренирам по два сета у току дана, али и даље осећам умор. То је очекивано, јер дуго нисам ништа радила", додала је тренутно 310. играчица света.

Весна је најавила да ће ове недеље учествовати на мањем турниру наградног фонда 25.000 долара у Москви, где борави, како би тестирала тренутне могућности после дугог одсуства.

"Надам се да ћу за три недеље моћи да се вратим на Тур. Не знам на којем ћу турниру прво играти, али вероватно неком мањем", рекла је Долонц и додала да планира, када се опорави, да дође у Београд где ће наставити са тренинзима.

ФЕД КУП ТИМ
Весна Долонц не крије да је била веома срећна због успеха српске Фед куп селекције у 2015. која је успела да избори пласман у Светску Б групу. "Наше девојчице су биле сјајне. У добрим сам односима са Ташом Јечменицом. Уколико будем била здрава, и у доброј форми, увек сам ту да помогнем репрезентацији. Надам се да ћу следеће године бити у саставу тима", рекла је Долонц, која у 2015. има само један план - да се скроз опорави.

Коментари / 0

Оставите коментар