Srpsku teniserku zaustavila mononukleoza!

Teniserka Vesna Dolonc prethodna četiri meseca nije odigrala nijedan meč zbog opasnog virusa koju ju je prikovao za krevet!

Tenis 22.06.2015 | 20:40
Srpsku teniserku zaustavila mononukleoza!

Gde je Vesna Dolonc? Ljubitelji tenisa više puta postavili su to pitanje u proteklih četiri meseca, jer reprezentativka Srbije nije igrala mečeve. Razlog - mononukleoza.

"Imala sam mononukleozu. Bolest je izuzetno teška. Ležala sam šest nedelja u krevetu, a tenis nisam igrala dva meseca", izjavila je za "Žurnal" Vesna Dolonc.

Teniserka, koja je poslednji zvanični turnir odigrala krajem februara u Sankt Peterburgu, počela je nedavno sa treninzima.

"Kada sam počela da treniram samo sam pola sata provodila na terenu, jer sam bila slaba. Čak i šetnja po parku me je umarala. Sada se osećam bolje i treniram po dva seta u toku dana, ali i dalje osećam umor. To je očekivano, jer dugo nisam ništa radila", dodala je trenutno 310. igračica sveta.

Vesna je najavila da će ove nedelje učestvovati na manjem turniru nagradnog fonda 25.000 dolara u Moskvi, gde boravi, kako bi testirala trenutne mogućnosti posle dugog odsustva.

"Nadam se da ću za tri nedelje moći da se vratim na Tur. Ne znam na kojem ću turniru prvo igrati, ali verovatno nekom manjem", rekla je Dolonc i dodala da planira, kada se oporavi, da dođe u Beograd gde će nastaviti sa treninzima.

FED KUP TIM
Vesna Dolonc ne krije da je bila veoma srećna zbog uspeha srpske Fed kup selekcije u 2015. koja je uspela da izbori plasman u Svetsku B grupu. "Naše devojčice su bile sjajne. U dobrim sam odnosima sa Tašom Ječmenicom. Ukoliko budem bila zdrava, i u dobroj formi, uvek sam tu da pomognem reprezentaciji. Nadam se da ću sledeće godine biti u sastavu tima", rekla je Dolonc, koja u 2015. ima samo jedan plan - da se skroz oporavi.

Komentari / 0

Ostavite komentar