Кркић: Луис Енрике је крив за мој неуспјех у Роми!

Бивши играч Барселоне има шта да замери садашњем тренеру Блаугране.

Фудбал 22.06.2015 | 18:00
Кркић: Луис Енрике је крив за мој неуспјех у Роми!

Ретко се чују повици против њеног тренера Луиса Енрикеа, посебно после фантастичне сезоне са Барселоном. Међутим, Бојан Кркић има нерашчишћене рачуне са шпанским стручњаком из времена када су сарађивали у Роми. Шпанац српског порекла окривио је Луиса Енрикеа за свој неуспех у италијанском клубу.

Како је Кркић истакао, он је опомињао тренера екипе да га не користи на позицији крила, јер то није његова позиција.
“Коначно имам улогу која ми пристаје, за разлику када сам играо у Италији. Моја природна позиција је шпиц, а највише што могу је да играм као полушпиц, никако као крило. Луис Енрике ме није познавао довољно добро и провео сам тешку годину радећи са њим. Касније, када је дошао Здењек Земан, нисам био у његовим плановима”, рекао је Кркић за италијански Коријере дело Спорт.

Кркић је био члан римске Вучице у периоду од 2011. до 2013. године, постигавши седам голова на 33 утакмице. Он је такође истакао да је имао несугласица и са спортским директором Роме Франком Балдинијем.
“Имао сам проблема и са њим. Једног дана би ми говорио да остајем у Роми, а онда следећег да бих могао да будем продат. Није ме поштовао, то је све. Међутим, захвалан сам клубу на свему, само је штета што смо морали да се растанемо на лош начин”, истакао је Кркић.

Овај 24-годишњи фудбалер је прошао кроз све млађе категорије Барселоне, где је био сматран за највећег талента чувене Ла Масије. Међутим, у лето 2011. године је отишао у Рому у трансферу вредном 12.000.000 евра, а повремено су се чули коментари како није могао да се истакне у сенци Франческа Тотија.
“То није тачно. Напротив, када играте са њим, морате да се прилагодите њему, а не он вама. Стварно је изванредан играч”, рекао је Кркић о Принцу Рима.

Кркић је од прошлог лета члан енглеског Стоука, за који је током претходне сезоне одиграо 16 мечева и постигао четири гола.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милојко

22.06.2015 16:14

Је ли то онај Кркић коме је гузица зинула на шпанску репрезентацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рр

22.06.2015 19:53

Милојко,свака цаст на коментару,слицно сам хтио написати.

ОДГОВОРИТЕ