Терза: Сад је вријеме да продамо Рајковића!

„Ми бисмо волели да он остане, али морамо да водимо рачуна о стабилности клуба“, поручио генерални директор Звезде!

Фудбал 22.06.2015 | 20:20
Терза: Сад је вријеме да продамо Рајковића!

Дилема у главама одговорних из Љутице Богдана и даље постоји. Потпредседник Црвене звезде Славиша Кокеза недавно је изјавио да ће најбољи млади голман света Предраг Рајковић да остане још годину дана у црвено-белом дресу. Ипак, врхунске одбране младог Неготинца на Новом Зеланду могле би да утичу да руководство Црвене звезде спусти гард пред нападима многобројних европских клубова. У реду за Рајковића већ стоје Бриж и Лион, али права навала се тек очекује.

Генерални директор Црвене звезде рекао је да је због незавидне финансијске ситуације сада прави тренутак да црвено-бели инкасирају велико обештећење од продаје Рајковића.
„Лепо је бити директор клуба у чијем саставу се налази најбољи голман света у свом узрасту. Ово је најбољи тајминг за продају Рајковића, и иако немамо још ниједну званичну понуду за њега, тржишно гледано, неће се појавити бољи моменат за његову продају него сада. Ми бисмо волели да остане, али морамо да водимо рачуна о финансијском стању клуба. Смањили смо дуг са 52 на 42 милиона, и убеђен сам да ћемо, ако нам се оствари акциони план који смо направили, да можемо наставити смањење дуга до краја године на испод 40 милиона, можда и испод 35 милиона“, поручио је Звездан Терзић у разговору са новинарима у Словенији.

ОТПАО РОДИЋ

Црвено-бели су у досадашњем делу припрема савладали аматерски Словењ Градец, а у суботу су били бољи од словеначког прволигаша Крку... Међутим, навијачи очекују звучна појачања.
„Тренер Миодраг Божовић је пријатно изненађен великим талентом који поседују ови млади играчи Црвене звезде. Није веровао да су толико талентовани, и импресиониран је. С друге стране, и он каже да се с клинцима не узима титула, и сигурно је да ће млади играчи имати добру минутажу код њега, али ме је молио да се појачамо са пар искусних играча који могу да се носе са притиском и који могу да побеђују у континуитету. Наравно, као озбиљан клуб, не можемо довека да чекамо одлуке клубова играча за које смо заинтересовани. Имамо спремну алтернативу. Ако до другог, односно петог јула не успемо да реализујемо те трансфере, окренућемо се нашем алтернативном плану, и играчима на тим позицијама које смо пратили и са којима смо у контакту. Ја бих радије да доведемо играче из наше лиге, пре странаца, јер немамо добра искуства са страним играчима иако није био споран њихов квалитет, већ неке друге ствари“.

Долазак Родића дефинитивно је отпао.
„Родић нам је био опција број један, али последњих дана се искомпликовала ситуација. Они још увек не знају ко ће доћи уместо Виљаша Боаша, и Родић ће морати да се појави на тренинзима. Неспорна је његова жеља да дође у Звезду, али Зенит сада ипак тражи обештећење које Звезда тренутно не може да плати, као што не може да плати ни Антонова, јер је и ОФК Београд у таквој ситуацији да мора да решава своју егзистенцију продајом Антонова у иностранство“, поручио је Терзић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

УГ

22.06.2015 18:32

Због оваквих лопова који нам продају дјецу ради личних ( клубских ) интереса и имамо овакав фудбал у лиги и у А репрезентацији . Срамота .

ОДГОВОРИТЕ