Terza: Sad je vrijeme da prodamo Rajkovića!

„Mi bismo voleli da on ostane, ali moramo da vodimo računa o stabilnosti kluba“, poručio generalni direktor Zvezde!

Fudbal 22.06.2015 | 20:20
Terza: Sad je vrijeme da prodamo Rajkovića!

Dilema u glavama odgovornih iz Ljutice Bogdana i dalje postoji. Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza nedavno je izjavio da će najbolji mladi golman sveta Predrag Rajković da ostane još godinu dana u crveno-belom dresu. Ipak, vrhunske odbrane mladog Negotinca na Novom Zelandu mogle bi da utiču da rukovodstvo Crvene zvezde spusti gard pred napadima mnogobrojnih evropskih klubova. U redu za Rajkovića već stoje Briž i Lion, ali prava navala se tek očekuje.

Generalni direktor Crvene zvezde rekao je da je zbog nezavidne finansijske situacije sada pravi trenutak da crveno-beli inkasiraju veliko obeštećenje od prodaje Rajkovića.
„Lepo je biti direktor kluba u čijem sastavu se nalazi najbolji golman sveta u svom uzrastu. Ovo je najbolji tajming za prodaju Rajkovića, i iako nemamo još nijednu zvaničnu ponudu za njega, tržišno gledano, neće se pojaviti bolji momenat za njegovu prodaju nego sada. Mi bismo voleli da ostane, ali moramo da vodimo računa o finansijskom stanju kluba. Smanjili smo dug sa 52 na 42 miliona, i ubeđen sam da ćemo, ako nam se ostvari akcioni plan koji smo napravili, da možemo nastaviti smanjenje duga do kraja godine na ispod 40 miliona, možda i ispod 35 miliona“, poručio je Zvezdan Terzić u razgovoru sa novinarima u Sloveniji.

OTPAO RODIĆ

Crveno-beli su u dosadašnjem delu priprema savladali amaterski Slovenj Gradec, a u subotu su bili bolji od slovenačkog prvoligaša Krku... Međutim, navijači očekuju zvučna pojačanja.
„Trener Miodrag Božović je prijatno iznenađen velikim talentom koji poseduju ovi mladi igrači Crvene zvezde. Nije verovao da su toliko talentovani, i impresioniran je. S druge strane, i on kaže da se s klincima ne uzima titula, i sigurno je da će mladi igrači imati dobru minutažu kod njega, ali me je molio da se pojačamo sa par iskusnih igrača koji mogu da se nose sa pritiskom i koji mogu da pobeđuju u kontinuitetu. Naravno, kao ozbiljan klub, ne možemo doveka da čekamo odluke klubova igrača za koje smo zainteresovani. Imamo spremnu alternativu. Ako do drugog, odnosno petog jula ne uspemo da realizujemo te transfere, okrenućemo se našem alternativnom planu, i igračima na tim pozicijama koje smo pratili i sa kojima smo u kontaktu. Ja bih radije da dovedemo igrače iz naše lige, pre stranaca, jer nemamo dobra iskustva sa stranim igračima iako nije bio sporan njihov kvalitet, već neke druge stvari“.

Dolazak Rodića definitivno je otpao.
„Rodić nam je bio opcija broj jedan, ali poslednjih dana se iskomplikovala situacija. Oni još uvek ne znaju ko će doći umesto Viljaša Boaša, i Rodić će morati da se pojavi na treninzima. Nesporna je njegova želja da dođe u Zvezdu, ali Zenit sada ipak traži obeštećenje koje Zvezda trenutno ne može da plati, kao što ne može da plati ni Antonova, jer je i OFK Beograd u takvoj situaciji da mora da rešava svoju egzistenciju prodajom Antonova u inostranstvo“, poručio je Terzić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

UG

22.06.2015 18:32

Zbog ovakvih lopova koji nam prodaju djecu radi ličnih ( klubskih ) interesa i imamo ovakav fudbal u ligi i u A reprezentaciji . Sramota .

ODGOVORITE