Медлин и Весли згрћу милијарде на Косову!

Бивши амерички званичници згрнули су од 1999. године милијарде евра послујући на Косову у области инфраструктуре, рудних богатстава, осигуравајућих друштава, али и енергетике.

Регион 08.06.2015 | 15:45
Медлин и Весли згрћу милијарде на Косову!

Пензионисани генерал и главнокомандујући НАТО снага из периода рата на Косову Весли Кларк, бивши државни секретар САД Медлин Олбрајт и бивши замјеник шефа Унмикове администрације Џон Кавеј, нису ни послије рата „отишли“ са Косова, пише „Спутникњуз“.

Маркетиншка кућа бившег британског премијера Тонија Блера, којом руководи Алистер Кембел, задужена је за “промоцију Косова”, а иста компанија руководи и већином осигуравајућих друштава на Косову.

Према подацима које је тешко потврдити, кроз директна или индиректна улагања у ове области, они су заједно зарадили милијарде долара. Од свих америчких званичника на Косову „најотвореније“ послује Весли Кларк, који преко своје фирме „Енвидити“ из Канаде на Косову држи у рукама готово све што има везе са енергетиком и жели да добије право за неограничено истраживање залиха лигнита, али и прављење синтетичког горива од угља.

Гануп Тачи, брат шефа дипломатије Косова Хашима Тачија, са капиталом Медлин Олбрајт под капом турско-америчког конзорцијума улаже у инфраструктуру, а највише у изградњу путева.

Овај конзорцијум на чијем челу је бивши замјеник шефа Унмика на Косову Американац Џон Кавеј, обрће средства и у енергетици, односно, продаји струје. Осим тога, ангажовани су на изградњи аутопута од границе са Албанијом до Мердара, чија градња је готово при крају. Кавеј послује и са још једним од Тачијевих, преко фирме „Одетељон“, чија је главна дјелатност трговина грађевинским материјалом. Другим ријечима, ова фирма снабдијева све фирме које граде путеве или зграде, односно, насеља по Косову.

Фирма „Буилдинг Илири“ бави се изградњом стамбених комплекса широм Косова, партнер јој је америчко-турска компанија „Бечтел-Енка“, која такође има везе са Медлин Олбрајт. Компанија Идриза Тачија „Гео минерали“, која се бави екстракцијом минерала, уско је повезана са фирмом Весли Кларка, а једна од дјелатности којима се бави је и извоз старог гвожђа, махом за Италију, што је један од најуноснијих послова на Косову.

Извор: Ало.рс

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

фрки

08.06.2015 14:09

Па зар је ово цудо јос зиво??? Па које јаде на себи И планета Земља носи мајко мила. Стара ... јос јаде задаје. Погледајте тај лик И промислите ко управља насим судбинама И судбинама насих покољења. СТРАСНООО !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

08.06.2015 15:51

Јел' то бесе она сто се водала са Додиком и Биљаном руку под руку 1998 када је рекла да је "Додик дасак вјетра на Балкану"!?

Name

001

08.06.2015 14:40

Свака јој част, док се ми свадзјо са свима око себе због ратне прошлости она зарађује лову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.001

08.06.2015 21:32

За ста јој свака цаст ? За ста це јој новац? Мислис да це га понијети на онај свијет ? Тамо путујемо без ицега...тамо нема ниста !!!!!! Све је лаз И замајавање јадног народа...Ниста !

Name

Домана

08.06.2015 17:04

Тезина ланца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

09.06.2015 10:33

Баба вец одавно ти је вријеме да подјес Богу на исповјест, доста си малтретирала овај Балкан, ајде ти мами и тати горе .... и зелим ти да сто прије сретнес горе поменуте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

11.06.2015 04:24

Богу!?

Name

Е, мој јунаце

09.06.2015 16:40

Како би рекао мој муслимански по-дјед /није прави него ме дигао/. Пара на пару, ус /усх/ на фукару. Ал' све на исто додје: неко це то тросити ал' најмање дотицни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

09.06.2015 21:47

Ако сам умро у сну, то значи да сам ову уснио.

ОДГОВОРИТЕ