Мото ГП: Лоренцо славио испред Доктора!

Возач Јамахе Хорхе Лоренцо победио је на петој трци сезоне у краљевској класи Мото ГП шампионата, Великој награди Француске.

Остали спортови 17.05.2015 | 16:40
Мото ГП: Лоренцо славио испред Доктора!

Лоренцо је до другог тријумфа заредом, а 56. у каријери, дошао у времену од 43:44.143 минута на стази „Бугати“ у Ле Ману.

Друго место, са скоро четири секунде заостатка, заузео је Валентино Роси на другој Јамахи, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Андреа Довицизо на Дукатију.

Бранилац титуле Марк Маркес кроз циљ је прошао као четвртопласирани и то пошто је практично у првом кругу изгубио шансу да се бори за подијум.

Велика награда Француске донела је много узбуђења, али је Лоренцо успео да се одржи на челу од првог до последњег круга. Роси је водио велику борбу после старта са седмог места, а сјајним претицањима Маркеса, Андрее Јанонеа и Довициоза је успео да се пробије до друге позиције. Од тада је покушао да сустигне Лоренца, али је он имао сјајан ритам, међутим, без проблема се одржао испред сународника.

Маркес се у Ле Ману много намучио на путу до четврте позиције, направио је неколико грешака после релативно доброг старта, када је био на самом челу, а највећи отпор пружио му је Јаноне. Њих двојица су се током неколико кругова претицали, а Шпанац је у самом финишу тек решио ту борбу. Бољи од осталих, иза најбоље петорице, био је Бредли Смит на Јамахи Тех 3, а далеко иза били су његов тимски колега Пол Еспаргаро и Јони Ернандес на Прамак Дукатију.

Дани Педроса, који је пропустио претходне три трке због повреде и операције руке, своју повратничку трку је завршио на 16. месту. Возач Репсол Хонде је излетео са стазе у другом кругу, али је успео да се врати на стазу и стигне до циља.

Роси је после четвртог места остао на челу генералног пласмана са 102 бодва, а прате га Лоренцо са 87 и Довициозо, који је сакупио 83.

Овогодишњи Мото ГП шампионат се наставља Великом наградом Италије на стази „Муђело“ 31. маја.

Коментари / 0

Оставите коментар