Moto GP: Lorenco slavio ispred Doktora!

Vozač Jamahe Horhe Lorenco pobedio je na petoj trci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Francuske.

Ostali sportovi 17.05.2015 | 16:40
Moto GP: Lorenco slavio ispred Doktora!

Lorenco je do drugog trijumfa zaredom, a 56. u karijeri, došao u vremenu od 43:44.143 minuta na stazi „Bugati“ u Le Manu.

Drugo mesto, sa skoro četiri sekunde zaostatka, zauzeo je Valentino Rosi na drugoj Jamahi, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Andrea Dovicizo na Dukatiju.

Branilac titule Mark Markes kroz cilj je prošao kao četvrtoplasirani i to pošto je praktično u prvom krugu izgubio šansu da se bori za podijum.

Velika nagrada Francuske donela je mnogo uzbuđenja, ali je Lorenco uspeo da se održi na čelu od prvog do poslednjeg kruga. Rosi je vodio veliku borbu posle starta sa sedmog mesta, a sjajnim preticanjima Markesa, Andree Janonea i Dovicioza je uspeo da se probije do druge pozicije. Od tada je pokušao da sustigne Lorenca, ali je on imao sjajan ritam, međutim, bez problema se održao ispred sunarodnika.

Markes se u Le Manu mnogo namučio na putu do četvrte pozicije, napravio je nekoliko grešaka posle relativno dobrog starta, kada je bio na samom čelu, a najveći otpor pružio mu je Janone. Njih dvojica su se tokom nekoliko krugova preticali, a Španac je u samom finišu tek rešio tu borbu. Bolji od ostalih, iza najbolje petorice, bio je Bredli Smit na Jamahi Teh 3, a daleko iza bili su njegov timski kolega Pol Espargaro i Joni Ernandes na Pramak Dukatiju.

Dani Pedrosa, koji je propustio prethodne tri trke zbog povrede i operacije ruke, svoju povratničku trku je završio na 16. mestu. Vozač Repsol Honde je izleteo sa staze u drugom krugu, ali je uspeo da se vrati na stazu i stigne do cilja.

Rosi je posle četvrtog mesta ostao na čelu generalnog plasmana sa 102 bodva, a prate ga Lorenco sa 87 i Doviciozo, koji je sakupio 83.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom Italije na stazi „Muđelo“ 31. maja.

Komentari / 0

Ostavite komentar