Борац М-тел трећи пут заредом шампион БиХ!

Рукометаши Борца м:тел трећу годину у низу су шампиони Босне и Херцеговине. Јунак треће утакмице финалне серије, голман Борца м:тел Станко Абаџић послије побједе над Извиђачем и одбране титуле апострофирао истрајност свих у клубу да упркос тешким условима дођу до шампионске титуле.

Остали спортови 17.05.2015 | 12:40
Борац М-тел трећи пут заредом шампион БиХ!

Борац м:тел је у финалној серији за првака БиХ славио 3:0 против Извиђача и доказао да је без премца у Босни и Херцеговини.

У трећој утакмици изабраници Игора Рађеновића славили су побједу 34:30 (17:14).

Рукометаши Борца м:тел херојски су завршили сезону одбраном титуле, не толико херојски због самог резултата, већ због начина на који су до њега дошли. Иако су од старта сезоне (оправдано) сматрани за фаворита, далеко од тога да се пут до трофеја може назвати лаганим.

Играчи и стручни штаб заједно са управом борили су се и још увијек боре са немогућим условима, дуговима, блокадама, неисплаћеним платама, на крају чак и са тим да одлучујућу утакмицу за титулу не могу да играју у "свом" Борику, али су све истрпили и смогли снаге да у три утакмице савладају Извиђач.

Трећа утакмица играна у суботу у дворани студентског кампуса била је управо као што су у табору Борца најављивали - иста као претходне двије. Много борбе против младе и брзе екипе Извиђача, уз неколико падова у игри који су довели до резултатске клацкалице, али она је ипак превагнула на страну искусније екипе Борца м:тел.

А да тако буде побринули су се управо они најискуснији, Мирко Микић са 11 и Ратко Николић са осам голова предводили су црвено-плаве до нове титуле, али огроман, можда и одлучујући допринос дао је Станко Абаџић који је имао 21 одбрану.

У првих 30 минута Борац је показао да је квалитетнија екипа и сво вријеме је водио, али дозвољавао је противнику да се врати у егал као што је био случај у 19. минуту када су гости изједначили на 11:11, што је било прво изједначење послије резултата 3:3.

А онда су рукометаши Борца брзом серијом 3:0 дошли до 14:11 и ту предност од три гола задржали су до краја првог дијела - било је 17:14.

У наставку Вујовић је повисио на 18:14, али умјесто да Борац послије одбране Абаџића оде на "плус 5" "скаути су узвратили и пришли на 18:17, да би у 37. минуту приморали тренера Борца да зове тајм-аут јер било је 19:19.

Послије новог изједначења 21:21 у игру је ушао и капитен Тривунџа, а Борац је у наредним минутама стигао до 29:26, али је онда стао и то су искористили гости и дошли до 29:29, што је био "окидач" навијачима Борца да тргну своје љубимце.

"Лешинари" су запјевали "Хоћемо побједу", подршка је стигла и од остатка публике, а играчи су им узвратили серијом 3:0 којом су се коначно одлијепили и завршили посао. Извиђачу није помогло ни искључење Ђукића и посљедњих минут и по са играчем, више није било спаса за "скауте", а Борац је рутински привео утакмицу крају за коначних 34:30.

Борац је тако стигао до још једне титуле, треће у низу, а покушаће да одбрани и дуплу круну, противник у финалу Купа БиХ поново ће бити Извиђач.

Врло узбудљива и неизвјесна била је трећа, одлучујућа утакмица за рукометног првака БиХ између Борца и Извиђача. На крају је славио Борац 34:30 и пред својом публиком прославио трећу узастопну титулу шампиона БиХ.
До ње је стигао на крилима сјајно расположеног Станка Абаџића који је уписао 21 одбрану и био један од најзаслужнијих за тријумф.

"Мислим да само ми играчи, стручни штаб и управа знамо на који смо начин освојили ову титулу. Тренирамо, имамо добре услове за тренинг, а с друге стране финансијски услови нису сјајни, али можда зато је ова титула овако слатка, пошто смо из свих недаћа успјели да је освојимо. Надамо се да ћемо куп играти у Бањалуци и да ћемо га освојити", рекао је Абаџић који није желио да се само он спомиње међу заслужнима за тријумф у трећој утакмици.

"Цијела екипа је заслужна, овај пут сам то био ја, сљедећи пут, већ у Купу ће бити неко други, надам се када га освојимо. Све је то заслуга и мене, и одбране, и тренера и свих људи у клубу", додао је он.

Искусни Мирко Микић био је најефикаснији у екипи Борца са 11 голова. Послије утакмице џентлменски је честитао и противнику на доброј игри и истакао њихов потенцијал, а своју екипу назвао је једном од најбољих откако се игра Премијер лига БиХ.

"Честитам својим саиграчима, ово нам је трећи пут заредом да освојимо титулу, надам се да ћемо освојити и куп. Прелијеп је осјећај, захвалио бих се ДиФ-у, што нам је уступио дворану, частитао бих момцима из Љубушког, заиста су једна перспективна и добра екипа која ако буде на окупу пар година може да нас угрози у наредним сезонама. Није била ниједна од ове три утакмице била лака. Све смо ломили у неким мини серијама по 5-10 минута када смо правили по четири, пет голова разлике и ту смо ломили утакмицу. Сви спомињу наше искуство, али сматрам да је ова екипа Борца једна од најбољих које су играле Премијер лигу, а играм већ 12-13 година ту лигу, има ту доста квалитета и знања, наравно и искуства. Није била ниједна утакмица лака, али добро је, завршило је овако, побједом", рекао је Микић.

Тренер Борца м:тел Игор Рађеновић рекао је да његова екипа послије титуле првака жели и да освоји Куп БиХ.

"Ја сам и прије утакмице говорио да ће да буде тешко, да ће да буде као прве двије утакмице, то се обистинило, можда је ова трећа била и најтежа. Водили смо током рпвог полувремена, играли смо добро, међутим у другом полувремену десио нам се пад у нападу и у одбрани и замало да прокоцкамо и да продужимо серију. Међутим на крилима сјајног голмана Абаџића успјели смо да остварнимо побједу и одбранимо титулу првака, Абаџић и Микић су прве фигуре овог меча, сад се окрећемо ка Купу БиХ, идемо даље. Меч са Извиђачем, очекује нас иста утакмица, знамо ми њих, знају они нас, нема ту шта да се крије", рекао је Рађеновић.

Коментари / 0

Оставите коментар