Borac M-tel treći put zaredom šampion BiH!

Rukometaši Borca m:tel treću godinu u nizu su šampioni Bosne i Hercegovine. Junak treće utakmice finalne serije, golman Borca m:tel Stanko Abadžić poslije pobjede nad Izviđačem i odbrane titule apostrofirao istrajnost svih u klubu da uprkos teškim uslovima dođu do šampionske titule.

Ostali sportovi 17.05.2015 | 12:40
Borac M-tel treći put zaredom šampion BiH!

Borac m:tel je u finalnoj seriji za prvaka BiH slavio 3:0 protiv Izviđača i dokazao da je bez premca u Bosni i Hercegovini.

U trećoj utakmici izabranici Igora Rađenovića slavili su pobjedu 34:30 (17:14).

Rukometaši Borca m:tel herojski su završili sezonu odbranom titule, ne toliko herojski zbog samog rezultata, već zbog načina na koji su do njega došli. Iako su od starta sezone (opravdano) smatrani za favorita, daleko od toga da se put do trofeja može nazvati laganim.

Igrači i stručni štab zajedno sa upravom borili su se i još uvijek bore sa nemogućim uslovima, dugovima, blokadama, neisplaćenim platama, na kraju čak i sa tim da odlučujuću utakmicu za titulu ne mogu da igraju u "svom" Boriku, ali su sve istrpili i smogli snage da u tri utakmice savladaju Izviđač.

Treća utakmica igrana u subotu u dvorani studentskog kampusa bila je upravo kao što su u taboru Borca najavljivali - ista kao prethodne dvije. Mnogo borbe protiv mlade i brze ekipe Izviđača, uz nekoliko padova u igri koji su doveli do rezultatske klackalice, ali ona je ipak prevagnula na stranu iskusnije ekipe Borca m:tel.

A da tako bude pobrinuli su se upravo oni najiskusniji, Mirko Mikić sa 11 i Ratko Nikolić sa osam golova predvodili su crveno-plave do nove titule, ali ogroman, možda i odlučujući doprinos dao je Stanko Abadžić koji je imao 21 odbranu.

U prvih 30 minuta Borac je pokazao da je kvalitetnija ekipa i svo vrijeme je vodio, ali dozvoljavao je protivniku da se vrati u egal kao što je bio slučaj u 19. minutu kada su gosti izjednačili na 11:11, što je bilo prvo izjednačenje poslije rezultata 3:3.

A onda su rukometaši Borca brzom serijom 3:0 došli do 14:11 i tu prednost od tri gola zadržali su do kraja prvog dijela - bilo je 17:14.

U nastavku Vujović je povisio na 18:14, ali umjesto da Borac poslije odbrane Abadžića ode na "plus 5" "skauti su uzvratili i prišli na 18:17, da bi u 37. minutu primorali trenera Borca da zove tajm-aut jer bilo je 19:19.

Poslije novog izjednačenja 21:21 u igru je ušao i kapiten Trivundža, a Borac je u narednim minutama stigao do 29:26, ali je onda stao i to su iskoristili gosti i došli do 29:29, što je bio "okidač" navijačima Borca da trgnu svoje ljubimce.

"Lešinari" su zapjevali "Hoćemo pobjedu", podrška je stigla i od ostatka publike, a igrači su im uzvratili serijom 3:0 kojom su se konačno odlijepili i završili posao. Izviđaču nije pomoglo ni isključenje Đukića i posljednjih minut i po sa igračem, više nije bilo spasa za "skaute", a Borac je rutinski priveo utakmicu kraju za konačnih 34:30.

Borac je tako stigao do još jedne titule, treće u nizu, a pokušaće da odbrani i duplu krunu, protivnik u finalu Kupa BiH ponovo će biti Izviđač.

Vrlo uzbudljiva i neizvjesna bila je treća, odlučujuća utakmica za rukometnog prvaka BiH između Borca i Izviđača. Na kraju je slavio Borac 34:30 i pred svojom publikom proslavio treću uzastopnu titulu šampiona BiH.
Do nje je stigao na krilima sjajno raspoloženog Stanka Abadžića koji je upisao 21 odbranu i bio jedan od najzaslužnijih za trijumf.

"Mislim da samo mi igrači, stručni štab i uprava znamo na koji smo način osvojili ovu titulu. Treniramo, imamo dobre uslove za trening, a s druge strane finansijski uslovi nisu sjajni, ali možda zato je ova titula ovako slatka, pošto smo iz svih nedaća uspjeli da je osvojimo. Nadamo se da ćemo kup igrati u Banjaluci i da ćemo ga osvojiti", rekao je Abadžić koji nije želio da se samo on spominje među zaslužnima za trijumf u trećoj utakmici.

"Cijela ekipa je zaslužna, ovaj put sam to bio ja, sljedeći put, već u Kupu će biti neko drugi, nadam se kada ga osvojimo. Sve je to zasluga i mene, i odbrane, i trenera i svih ljudi u klubu", dodao je on.

Iskusni Mirko Mikić bio je najefikasniji u ekipi Borca sa 11 golova. Poslije utakmice džentlmenski je čestitao i protivniku na dobroj igri i istakao njihov potencijal, a svoju ekipu nazvao je jednom od najboljih otkako se igra Premijer liga BiH.

"Čestitam svojim saigračima, ovo nam je treći put zaredom da osvojimo titulu, nadam se da ćemo osvojiti i kup. Prelijep je osjećaj, zahvalio bih se DiF-u, što nam je ustupio dvoranu, častitao bih momcima iz Ljubuškog, zaista su jedna perspektivna i dobra ekipa koja ako bude na okupu par godina može da nas ugrozi u narednim sezonama. Nije bila nijedna od ove tri utakmice bila laka. Sve smo lomili u nekim mini serijama po 5-10 minuta kada smo pravili po četiri, pet golova razlike i tu smo lomili utakmicu. Svi spominju naše iskustvo, ali smatram da je ova ekipa Borca jedna od najboljih koje su igrale Premijer ligu, a igram već 12-13 godina tu ligu, ima tu dosta kvaliteta i znanja, naravno i iskustva. Nije bila nijedna utakmica laka, ali dobro je, završilo je ovako, pobjedom", rekao je Mikić.

Trener Borca m:tel Igor Rađenović rekao je da njegova ekipa poslije titule prvaka želi i da osvoji Kup BiH.

"Ja sam i prije utakmice govorio da će da bude teško, da će da bude kao prve dvije utakmice, to se obistinilo, možda je ova treća bila i najteža. Vodili smo tokom rpvog poluvremena, igrali smo dobro, međutim u drugom poluvremenu desio nam se pad u napadu i u odbrani i zamalo da prokockamo i da produžimo seriju. Međutim na krilima sjajnog golmana Abadžića uspjeli smo da ostvarnimo pobjedu i odbranimo titulu prvaka, Abadžić i Mikić su prve figure ovog meča, sad se okrećemo ka Kupu BiH, idemo dalje. Meč sa Izviđačem, očekuje nas ista utakmica, znamo mi njih, znaju oni nas, nema tu šta da se krije", rekao je Rađenović.

Komentari / 0

Ostavite komentar