Потребна јача сарадња оружаних снага

Амбасадор Румуније у БиХ Филип Теодореску потврдио је спремност Владе и Министарства одбране Румуније да ојача сарадњу оружаних снага Румуније и БиХ, како на пољу одбране, тако и у операцијама подршке миру.

Регион 11.05.2015 | 18:30
Потребна јача сарадња оружаних снага

Теодореску је данас са војним изаслаником Румуније у БиХ бригадиром Валентином Воаидесом посјетио Министарство одбране БиХ, гдје је министру Марини Пендеш уручио писану честитку министра одбране своје земље поводом њеног именовања.

Пендешева је упознала госте о најважнијим активностима које БиХ предузима у рјешавању вишка наоружања, испуњавању услова за добивање МАП-а, о књижењу војне имовине и учествовању припадника Оружаних снага у мировним мисијама, саопштено је из Министарства.

Она је нагласила да БиХ има успостављену билатералну сарадњу са свим земљама у региону и спремна је да ради на њеном унапређењу и проширењу на што више области.

"У Румунији видимо партнера који нас подржава на путу евроатлантских интеграција, које су један од главних циљева БиХ", нагласила је Пендешева.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

12.05.2015 11:50

Коме ће они да очувају мир када су дали НАТО-у све што су тражили. Нека поручи свом министру одбране да се опет цио увуче у г.... западу и не поручује глупости...

ОДГОВОРИТЕ