Potrebna jača saradnja oružanih snaga

Ambasador Rumunije u BiH Filip Teodoresku potvrdio je spremnost Vlade i Ministarstva odbrane Rumunije da ojača saradnju oružanih snaga Rumunije i BiH, kako na polju odbrane, tako i u operacijama podrške miru.

Region 11.05.2015 | 18:30
Potrebna jača saradnja oružanih snaga

Teodoresku je danas sa vojnim izaslanikom Rumunije u BiH brigadirom Valentinom Voaidesom posjetio Ministarstvo odbrane BiH, gdje je ministru Marini Pendeš uručio pisanu čestitku ministra odbrane svoje zemlje povodom njenog imenovanja.

Pendeševa je upoznala goste o najvažnijim aktivnostima koje BiH preduzima u rješavanju viška naoružanja, ispunjavanju uslova za dobivanje MAP-a, o knjiženju vojne imovine i učestvovanju pripadnika Oružanih snaga u mirovnim misijama, saopšteno je iz Ministarstva.

Ona je naglasila da BiH ima uspostavljenu bilateralnu saradnju sa svim zemljama u regionu i spremna je da radi na njenom unapređenju i proširenju na što više oblasti.

"U Rumuniji vidimo partnera koji nas podržava na putu evroatlantskih integracija, koje su jedan od glavnih ciljeva BiH", naglasila je Pendeševa.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

12.05.2015 11:50

Kome će oni da očuvaju mir kada su dali NATO-u sve što su tražili. Neka poruči svom ministru odbrane da se opet cio uvuče u g.... zapadu i ne poručuje gluposti...

ODGOVORITE