СДС: Власт Српске скрива замјерке ММФ

Наставља се полемика о нацрту новог закона о раду. Док су радници предвођени Савезом синдиката првомајским протестима показали да су спремни да се радикално побуне против закона о раду, предсједник Народне скупштине позива на договор између синдиката и послодаваца, истичући да је нови закон обавеза која мора бити испуњена.

Република Српска 07.05.2015 | 21:58
СДС: Власт Српске скрива замјерке ММФ

У СДС-у опет сматрају да влада спинује информације не саопштавајући шта су праве замјерке ММФ-а.

Социјални партнери треба да нађу висок степен сагласности око новог закона о раду, јер постоји обавеза његовог усвајања због међународних институција које активно сарађују са Републиком Српском и БиХ, каже предсједник Народне скупштине.

Дигла се превелика прашина око новог закона о раду, из простог разлога што нисмо имали прилику да видимо шта конкретно ММФ тражи од Републике Српске, кажу у СДС-у.

Влада спинује информације и проблематизује колективни уговор умјесто да саопшти шта су стварне замјерке ММФ-а, а то је прије свега њихово незадовољство стањем у банкарском сектору, сматра Вукота Говедарица.

Радници предвођени Савезом синдиката су ставили до знања властима да ни по коју цијену неће прихватити нови закон о раду и да је првомајски протест у Бања Луци само упозорење.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Миленко Савановић, недавно је изјавио да ће Нацрт новог закона о раду бити упућен у процедуру и у случају да неко од социјалних партнера буде опструисао његово доношење, а закон би у парламенту коначно требало да буде усвојен до краја године.

Из Уније удружења послодаваца Републике Српске су саопштили да никада у радној верзији Нацрта закона о раду нису захтјевали увођење рада на одређено вријеме и престанак рада на неодређено вријеме, те такође изразили убјеђење да ће нови закон бити усвојен што прије.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Суперхик

07.05.2015 15:46

Нецемо , О томе . Мање , вазно ....скоро невазно....сад хапсимо......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУЦИФЕР

07.05.2015 15:46

Коначно прави закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

07.05.2015 20:26

Важно важно како да не ако ММФ неда паре нејма пензија молим вас учините све да пензије буду на вријеме шта ћу јести ако не буде пензије на вријеме

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.мислим

07.05.2015 21:20

Па требао би Бају да питас засто ниси или нецес добити пензију

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.05.2015 08:59

Сви сте ми попели на врх .... главе

ОДГОВОРИТЕ