SDS: Vlast Srpske skriva zamjerke MMF

Nastavlja se polemika o nacrtu novog zakona o radu. Dok su radnici predvođeni Savezom sindikata prvomajskim protestima pokazali da su spremni da se radikalno pobune protiv zakona o radu, predsjednik Narodne skupštine poziva na dogovor između sindikata i poslodavaca, ističući da je novi zakon obaveza koja mora biti ispunjena.

Republika Srpska 07.05.2015 | 21:58
SDS: Vlast Srpske skriva zamjerke MMF

U SDS-u opet smatraju da vlada spinuje informacije ne saopštavajući šta su prave zamjerke MMF-a.

Socijalni partneri treba da nađu visok stepen saglasnosti oko novog zakona o radu, jer postoji obaveza njegovog usvajanja zbog međunarodnih institucija koje aktivno sarađuju sa Republikom Srpskom i BiH, kaže predsjednik Narodne skupštine.

Digla se prevelika prašina oko novog zakona o radu, iz prostog razloga što nismo imali priliku da vidimo šta konkretno MMF traži od Republike Srpske, kažu u SDS-u.

Vlada spinuje informacije i problematizuje kolektivni ugovor umjesto da saopšti šta su stvarne zamjerke MMF-a, a to je prije svega njihovo nezadovoljstvo stanjem u bankarskom sektoru, smatra Vukota Govedarica.

Radnici predvođeni Savezom sindikata su stavili do znanja vlastima da ni po koju cijenu neće prihvatiti novi zakon o radu i da je prvomajski protest u Banja Luci samo upozorenje.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Milenko Savanović, nedavno je izjavio da će Nacrt novog zakona o radu biti upućen u proceduru i u slučaju da neko od socijalnih partnera bude opstruisao njegovo donošenje, a zakon bi u parlamentu konačno trebalo da bude usvojen do kraja godine.

Iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske su saopštili da nikada u radnoj verziji Nacrta zakona o radu nisu zahtjevali uvođenje rada na određeno vrijeme i prestanak rada na neodređeno vrijeme, te takođe izrazili ubjeđenje da će novi zakon biti usvojen što prije.

(BN TV)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Superhik

07.05.2015 15:46

Necemo , O tome . Manje , vazno ....skoro nevazno....sad hapsimo......

ODGOVORITE
Name

LUCIFER

07.05.2015 15:46

Konačno pravi zakon.

ODGOVORITE
Name

Mislim

07.05.2015 20:26

Važno važno kako da ne ako MMF neda pare nejma penzija molim vas učinite sve da penzije budu na vrijeme šta ću jesti ako ne bude penzije na vrijeme

ODGOVORITE
Name

re.mislim

07.05.2015 21:20

Pa trebao bi Baju da pitas zasto nisi ili neces dobiti penziju

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

08.05.2015 08:59

Svi ste mi popeli na vrh .... glave

ODGOVORITE