Ученици са албанском заставом у Будви

Будванска полиција спречила је могуће сукобе неколико Будвана са средњошколцима из Тиране, који су најпре раширили албанску заставу на Ричардовој глави, а затим њоме махали са зидина Старог града.

Регион 01.05.2015 | 22:40
Ученици са албанском заставом у Будви

Да ствари не би измакле контроли, полицајци су ученицима привремено одузели заставу и испратили их назад до аутобуса којим су стигли на екскурзију, преносе црногорске "Вијести".

Аутобус са ђацима из иностранства паркирао се наспрам комплекса Тре цанне, одакле је група средњошколаца, са пар професора, кренула ка Старом граду.

Групу је предводио момак огрнут албанском заставом.

Када су дошли до плаже, заставу су положили на песак, љубили је и фотографисали, што је засметало неколицини Будвана који су седели у баштама оближњих локала.

Они су почели гласно да негодују, а средњошколци су се тада одлучили да се попну на староградску кулу и са бедема замахали заставом, дозивајући остатак екипе који је остао на плажи.

Тада је већ почело гласно прозивање групе мештана и устајање од столова, након чега је неко позвао полицију.

Службеници полиције убрзо су дошли и одузели заставу.

"Вијестима" је у будванској полицији незванично речено да је њихов службеник на место догадаја дошао на позив грађана, али да није било привођења.

"Службеник је једино превентивно упозорио групу албанских ученика", речено је из полиције.

Пар очевидаца је изјавило “Вијестима” да је полиција, након краћег разговора, испратила ученике до аутобуса.

Истицање заставе друге државе карактерише се као ремећење јавног реда и мира, наводе "Вијести".

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Мд

01.05.2015 13:10

Ускоро це то бити застсва и Ц Горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

01.05.2015 13:29

Тако вам И треба кад им дајете подрску А оне са којима сте вјековима просли добро И зло осудјујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

01.05.2015 13:29

Улцињ су давно узели, ово је извидница за даље. Дошло вријем за наплату Милових дугова... Надам се да се нама неће слично догодити због оног главоње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

01.05.2015 13:57

Милова И Кривокапицева браца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

01.05.2015 14:19

То је свакодневница и у Босни и Херцеговини истцицу се заставе Србије и Хрватске и пјевају њихове химне али се од тога овде не праве скандали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

01.05.2015 17:53

Срби и Хрвати су Равноправни народи који имају право истицати своја национална обиљезја па тако и заставу.То сто неки морају заставу да измисле то је њихов проблем.

Name

абц

01.05.2015 18:06

Засто би био скандал кад људи истицу своје заставе у својој земљи Ако мислис да је застава БиХ застава народа у БиХ онда си у озбиљној заблуди Јер да И Босњаци воле ту наметнуту заставу не би се виорили љиљани за коју су се борили И носили. Да не идем даље о љиљанима отисао би далеко у прослост И ста су они знацили.

Name

ре Мд

01.05.2015 19:06

У Босни се највисе истицу заставе Исламске дрзаве па зато Срби и Хрвати морају истицати своје.

Name

драган

02.05.2015 04:38

А ратне заставе тзв Армије БиХ што вијоре на спортским дешавањима!!

Name

007

01.05.2015 14:21

Па те заставе одавно вијоре у Тузима и Владимиру код Бојане-Улцињ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

01.05.2015 19:07

Застава Србије је дрзавна застава и није застава српског народа јер ако је то застава само српског народа како онда националне мањине у Србији да је прихвате као своје.

Name

дрина

01.05.2015 19:09

дрзаве имају своје заставе а не народи.

Name

Драган

02.05.2015 03:55

Мд не с.ри!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

02.05.2015 16:29

Јесу ли ти то сви аргументи?

Name

Гого

02.05.2015 07:13

Хајде молим те само ми то објасни каква је то како казес застава тзв. Армије БиХ! Идиоте 1992. дрзава Босна и Херцеговина је иступањем из СФРЈ изабрала себи за заставу, заставу и грб средњовјековне краљевине Босне, односно династије Котроманиц Краља Тврка и Краљице Катарине Котроманиц Косаца! Ваљда је нормално да це и војска имати слицну заставу дрзавној. Правеци поређење, логицно да је и застава друга два народа ратна, нису ни они носили цијеце на платну, него бас оне које данас сматрају својим националним заставама. Хеј за заставу Босне и Херцеговине је узет грб Котроманица, кад је Босна била практицно хрисцанска краљевина, гдје су били припадници цркве босанске богумили, те католици као и мали број православних у истоцним ппдруцјима Босне. Тиме су Босњаци показали да им није споран ни тај моменат ето сто тобозе тада у Босни није било припадника исламске вјероисповијести. Зато је застава засметала онима који управо тог краља Твртка и краљицу Катарину својатају како год знају и називају својима иако им титула све казе краљ Босне и краљица Босне и борили су се за земљу Босну са љиљанима. Фасцинирао ме призор на старом мосту у Мостару. Зар Османлије падом Босне не протјерасе и краљицу Катарину родјену код Мостара и ето у њеном граду гдје Османлије саградисе здање стари мост данас се поносно виори застава са љиљанима, застава краљице Катарине, а не застава султана Сулејмана! Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ