Učenici sa albanskom zastavom u Budvi

Budvanska policija sprečila je moguće sukobe nekoliko Budvana sa srednjoškolcima iz Tirane, koji su najpre raširili albansku zastavu na Ričardovoj glavi, a zatim njome mahali sa zidina Starog grada.

Region 01.05.2015 | 22:40
Učenici sa albanskom zastavom u Budvi

Da stvari ne bi izmakle kontroli, policajci su učenicima privremeno oduzeli zastavu i ispratili ih nazad do autobusa kojim su stigli na ekskurziju, prenose crnogorske "Vijesti".

Autobus sa đacima iz inostranstva parkirao se naspram kompleksa Tre canne, odakle je grupa srednjoškolaca, sa par profesora, krenula ka Starom gradu.

Grupu je predvodio momak ogrnut albanskom zastavom.

Kada su došli do plaže, zastavu su položili na pesak, ljubili je i fotografisali, što je zasmetalo nekolicini Budvana koji su sedeli u baštama obližnjih lokala.

Oni su počeli glasno da negoduju, a srednjoškolci su se tada odlučili da se popnu na starogradsku kulu i sa bedema zamahali zastavom, dozivajući ostatak ekipe koji je ostao na plaži.

Tada je već počelo glasno prozivanje grupe meštana i ustajanje od stolova, nakon čega je neko pozvao policiju.

Službenici policije ubrzo su došli i oduzeli zastavu.

"Vijestima" je u budvanskoj policiji nezvanično rečeno da je njihov službenik na mesto dogadaja došao na poziv građana, ali da nije bilo privođenja.

"Službenik je jedino preventivno upozorio grupu albanskih učenika", rečeno je iz policije.

Par očevidaca je izjavilo “Vijestima” da je policija, nakon kraćeg razgovora, ispratila učenike do autobusa.

Isticanje zastave druge države karakteriše se kao remećenje javnog reda i mira, navode "Vijesti".

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Md

01.05.2015 13:10

Uskoro ce to biti zastsva i C Gore

ODGOVORITE
Name

abc

01.05.2015 13:29

Tako vam I treba kad im dajete podrsku A one sa kojima ste vjekovima prosli dobro I zlo osudjujete.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

01.05.2015 13:29

Ulcinj su davno uzeli, ovo je izvidnica za dalje. Došlo vrijem za naplatu Milovih dugova... Nadam se da se nama neće slično dogoditi zbog onog glavonje.

ODGOVORITE
Name

marko

01.05.2015 13:57

Milova I Krivokapiceva braca!

ODGOVORITE
Name

Md

01.05.2015 14:19

To je svakodnevnica i u Bosni i Hercegovini istcicu se zastave Srbije i Hrvatske i pjevaju njihove himne ali se od toga ovde ne prave skandali.

ODGOVORITE
Name

Boki

01.05.2015 17:53

Srbi i Hrvati su Ravnopravni narodi koji imaju pravo isticati svoja nacionalna obiljezja pa tako i zastavu.To sto neki moraju zastavu da izmisle to je njihov problem.

Name

abc

01.05.2015 18:06

Zasto bi bio skandal kad ljudi isticu svoje zastave u svojoj zemlji Ako mislis da je zastava BiH zastava naroda u BiH onda si u ozbiljnoj zabludi Jer da I Bosnjaci vole tu nametnutu zastavu ne bi se viorili ljiljani za koju su se borili I nosili. Da ne idem dalje o ljiljanima otisao bi daleko u proslost I sta su oni znacili.

Name

re Md

01.05.2015 19:06

U Bosni se najvise isticu zastave Islamske drzave pa zato Srbi i Hrvati moraju isticati svoje.

Name

dragan

02.05.2015 04:38

A ratne zastave tzv Armije BiH što vijore na sportskim dešavanjima!!

Name

007

01.05.2015 14:21

Pa te zastave odavno vijore u Tuzima i Vladimiru kod Bojane-Ulcinj.

ODGOVORITE
Name

Md

01.05.2015 19:07

Zastava Srbije je drzavna zastava i nije zastava srpskog naroda jer ako je to zastava samo srpskog naroda kako onda nacionalne manjine u Srbiji da je prihvate kao svoje.

Name

drina

01.05.2015 19:09

drzave imaju svoje zastave a ne narodi.

Name

Dragan

02.05.2015 03:55

Md ne s.ri!

ODGOVORITE
Name

Md

02.05.2015 16:29

Jesu li ti to svi argumenti?

Name

Gogo

02.05.2015 07:13

Hajde molim te samo mi to objasni kakva je to kako kazes zastava tzv. Armije BiH! Idiote 1992. drzava Bosna i Hercegovina je istupanjem iz SFRJ izabrala sebi za zastavu, zastavu i grb srednjovjekovne kraljevine Bosne, odnosno dinastije Kotromanic Kralja Tvrka i Kraljice Katarine Kotromanic Kosaca! Valjda je normalno da ce i vojska imati slicnu zastavu drzavnoj. Praveci poređenje, logicno da je i zastava druga dva naroda ratna, nisu ni oni nosili cijece na platnu, nego bas one koje danas smatraju svojim nacionalnim zastavama. Hej za zastavu Bosne i Hercegovine je uzet grb Kotromanica, kad je Bosna bila prakticno hriscanska kraljevina, gdje su bili pripadnici crkve bosanske bogumili, te katolici kao i mali broj pravoslavnih u istocnim ppdrucjima Bosne. Time su Bosnjaci pokazali da im nije sporan ni taj momenat eto sto toboze tada u Bosni nije bilo pripadnika islamske vjeroispovijesti. Zato je zastava zasmetala onima koji upravo tog kralja Tvrtka i kraljicu Katarinu svojataju kako god znaju i nazivaju svojima iako im titula sve kaze kralj Bosne i kraljica Bosne i borili su se za zemlju Bosnu sa ljiljanima. Fascinirao me prizor na starom mostu u Mostaru. Zar Osmanlije padom Bosne ne protjerase i kraljicu Katarinu rodjenu kod Mostara i eto u njenom gradu gdje Osmanlije sagradise zdanje stari most danas se ponosno viori zastava sa ljiljanima, zastava kraljice Katarine, a ne zastava sultana Sulejmana! Svaka cast.

ODGOVORITE