40 година Мицрософта

Прошло је 40 година откако су Бил Гејтс и Пол Ален основали чувену компанију, па вам том приликом представљамо њихове најпопуларније производе.

Информационе технологије 05.04.2015 | 09:19
40 година Мицрософта

ОС Wиндоwс, укључујући и Оффице

Ко би икада могао да заборави оперативни систем који је променио свет? Штавише, Wиндоwс само што није отворио ново поглавље у свом постојању - на лето нас очекује најновија верзија овог оперативног система, коју ће бити могуће користити на свим платформама.

Xбоx

Постоје три конзоле за играње игара које доминирају тржиштем, а једна од њих је Xбоx 360. Представљен 2005. године, Xбоx је доживео огроман успех, а продат је у вртоглава 42 милиона примерка. То му је донело титулу једног од најуспешнијих Мицрософтових производа икад.

Сурфаце

Можда нису најпопуларнији на свету, али свакако су иновативни. Мицрософтова серија таблет рачунара Сурфаце добила је добре критике, а оно што ју чини посебном је практична физичка тастатура која овај таблет у тренутку може да претвори у лаптоп. Досад је изашло пет верзија Сурфаце, а најновија, под називом Сурфаце 3, очекује се у мају 2015.

Wиндоwс Пхоне

Оперативни систем за мобилне телефоне који, нажалост, још увек није стекао велику популарност. Суочен с јаким конкурентима попут Андроида и иОС-а, Wиндоwс Пхоне никако не успева да прескочи удео од пет одсто на светском нивоу. Многи се слажу да систем заслужује успех јер изгледа лепо и функционише беспрекорно, а врло је једноставан за коришћење.

Бинг

Мицрософт је врло храбро и амбициозно закорачио на тржиште којим већ годинама доминира Гоогле. Иако није лако "нагристи тај колачић", претраживач Бинг изборио се за 10-постотни удео на тржишту. Многи хвале и његов изглед као и врло успешну интеграцију с Wиндоwс Пхонеом 7. Осим претраживача развијене су и Бинг Мапе које без проблема парирају Гооглеовима.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар