''Побише'' се Енглези око њега!

Енглески медији брује о томе да ће фудбалер Јувентуса Пол Погба овог лета сигурно доћи на Острво. Али, у који клуб? И да ли он заиста вреди толико?

Фудбал 23.03.2015 | 20:00
''Побише'' се Енглези око њега!

Пол Погба је на путу да се овог лета врати на британско Острво. Судећи према писању енглеских медија, фудбалер Јувентуса ће отићи у један од три велика клуба који се помињу уз његово име.

А све те приче подгрејане су изјавом челника Јувентуса Ђузепе Мароте да "црно-бели побеђују тимски" и да "не зависе од појединца, односно Погбе".

Три су клуба, пишу енглески медији, и те како заинтересовани да доведу Погбу. Његов бивши клуб Манчестер јунајтед, потом градски ривал Манчестер сити и лондонски Челси.

Сви припремају, наводе исти извори, астрономске понуде за 22-годишњег Француза. Највише ће понудити Манчестер сити - 100 милиона фунти или чак 136 милиона евра!!! Јувентусу не гори под ногама да прода Погбу, али ко би одбио толики новац!?

Ако би се ово остварило, Погба би био најплаћенији играч у историји фудбала. Наравно, ако се не деси нека револуција на лето, па Барселона прода Лионела Месија или Реал Кристијана Роналда за још суманитији новац.

Сити је и даље у трци за титулом првака Енглеске, али је ова сезона свеукупно гледано разочаравајућа, а познато је да "грађани" не штеде када је реч о куповини играча. Отуд и енглеским медијима информација да ће на лето бити отворен "шопинг" у Ситију, јер је неминовно подмлађивање клуба. А Погба је први на листи за ангажовање.

Већ смо писали о томе да би Јунајтед могао да врати Погбу, кога је својевремено сер Алекс Фергусон отписао и отишао је без обештећења. Али, клуб са Олд трафорда би сада платио готово 100 милиона евра за њега!

А смејали су се Челсију за Немању Матића...

Кад смо већ код Челсија, енглески медији пишу и да је лондонски клуб заинтересован за Погбу, а спреман је да за њега плати 95 милиона евра (70 милиона фунти).

Из Јувентуса кажу да још нису добили никакве понуде за Погбу, али ускоро ће крај сезоне и почетак трансер-лудила... Наравно, све ове приче и цифре треба узети са резервом, али сигурно је да ће Јувентус, ако заиста буде био спреман да га прода, зарадити добрано на Погби (који је од 2012. године члан торинског клуба).

Коментари / 0

Оставите коментар