''Pobiše'' se Englezi oko njega!

Engleski mediji bruje o tome da će fudbaler Juventusa Pol Pogba ovog leta sigurno doći na Ostrvo. Ali, u koji klub? I da li on zaista vredi toliko?

Fudbal 23.03.2015 | 20:00
''Pobiše'' se Englezi oko njega!

Pol Pogba je na putu da se ovog leta vrati na britansko Ostrvo. Sudeći prema pisanju engleskih medija, fudbaler Juventusa će otići u jedan od tri velika kluba koji se pominju uz njegovo ime.

A sve te priče podgrejane su izjavom čelnika Juventusa Đuzepe Marote da "crno-beli pobeđuju timski" i da "ne zavise od pojedinca, odnosno Pogbe".

Tri su kluba, pišu engleski mediji, i te kako zainteresovani da dovedu Pogbu. Njegov bivši klub Mančester junajted, potom gradski rival Mančester siti i londonski Čelsi.

Svi pripremaju, navode isti izvori, astronomske ponude za 22-godišnjeg Francuza. Najviše će ponuditi Mančester siti - 100 miliona funti ili čak 136 miliona evra!!! Juventusu ne gori pod nogama da proda Pogbu, ali ko bi odbio toliki novac!?

Ako bi se ovo ostvarilo, Pogba bi bio najplaćeniji igrač u istoriji fudbala. Naravno, ako se ne desi neka revolucija na leto, pa Barselona proda Lionela Mesija ili Real Kristijana Ronalda za još sumanitiji novac.

Siti je i dalje u trci za titulom prvaka Engleske, ali je ova sezona sveukupno gledano razočaravajuća, a poznato je da "građani" ne štede kada je reč o kupovini igrača. Otud i engleskim medijima informacija da će na leto biti otvoren "šoping" u Sitiju, jer je neminovno podmlađivanje kluba. A Pogba je prvi na listi za angažovanje.

Već smo pisali o tome da bi Junajted mogao da vrati Pogbu, koga je svojevremeno ser Aleks Ferguson otpisao i otišao je bez obeštećenja. Ali, klub sa Old traforda bi sada platio gotovo 100 miliona evra za njega!

A smejali su se Čelsiju za Nemanju Matića...

Kad smo već kod Čelsija, engleski mediji pišu i da je londonski klub zainteresovan za Pogbu, a spreman je da za njega plati 95 miliona evra (70 miliona funti).

Iz Juventusa kažu da još nisu dobili nikakve ponude za Pogbu, ali uskoro će kraj sezone i početak transer-ludila... Naravno, sve ove priče i cifre treba uzeti sa rezervom, ali sigurno je da će Juventus, ako zaista bude bio spreman da ga proda, zaraditi dobrano na Pogbi (koji je od 2012. godine član torinskog kluba).

Komentari / 0

Ostavite komentar