Митровић не представља породице погинулих

Борачка организација радиће на афирмацији својих одбора који су једини прави представници не само бораца, већ и породица погинулих и инвалида из протеклог рата, поручено је данас из Бијељине.

Република Српска 10.03.2015 | 20:28
Митровић не представља породице погинулих

БОРС је једина организација која може имати статус организације од јавног интереса, јер постоји у свакој општини у Српској.

-У Јавности постоји једна друга перцепција, да је једино удружење погинулих бораца које представља господин Митровић. Према информацијама са њиховог сајта, они су регистровани у 26 општина, а одбор БОРС дјелује на територији цијеле Српске. Нико нема право да каже да представља ту популацију, већ само њен дио. У БОРС је највећи број породица погинулих бораца - рекао је предсједник БОРС Миломир Савчић.

Савчић је истакао да се врло често погрешно представља, али и злоупотребљава име Митровићеве организације.

-Врло често се каже, породице погинулих бораца су подржале или осудиле ово. А то није истина, јер већина породица је у БОРС, а од њих нико није учествовао у доношењу таквих изјава - појаснио је Савчић.

У Српској постоји 21 удружење и организација од јавног интереса за Српску, а да ниједно не испуњава територијалну заступљеност, осим Борачке организације. При томе се крши одредба да у једној области може бити само једно удружење, додаје Савчић.

Предсједник одбора погинулих и заробљених бораца БОРС, Зоран Видић, рекао је да је приоритет у раду одбора да се стамбено збрину 321 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, којима нису исплаћена новчана средства према уредби из 2008. Видић каже да се прије нове уредбе ова средства исплате, а да се новом обухвате случајеви у којима је дошло до промјене стања након толико времена.

Он је указао да се мора прекинути са праксом раздвајања бораца приликом додјеле посмртних одликовања.

-До сада се ишло са праксом да се по том питању консултују нека друга удружења која су регистрована у пар општина. Ми тражимо да се измијени члан пет закона о одликовању и да искључиво Борачка организација може дати приједлог за посмртно одликовање бораца. МИ сматрамо да се борци не смију раздвајати, и тражићемо посмртна одликовања за све пале борце - рекао је Видић.

(Фронтал)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Милос

10.03.2015 19:06

Каква обмана и манипулација резима!? Док показују лазну бригу за Републиком Српском а све у циљу ускостранацких интереса,плацањем хускаца Вукотица и Митровица они у ствари русе БОРС и јединство бораца Српске. СНСД-Милорад Додик је највеце зло Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрач

11.03.2015 06:05

Шта кукате на Митровића човјек вас лагао прије-за вријеме-послије избора а ВИ шутите. Док су у НДП-у доказивали да је то јавни криминал ни једна организација па ни БОРС нису изашли са саопштењем ни тражили да им се врате гласови бар да покажу да знају да је ово све лицемјерје и криминал.

Name

Борци помозите

11.03.2015 07:00

Могу ли борци да нам помогну да вратимо рудник олова и цинка код сребренице који Додикови поклонисе без тендера неким сумњивим странцима (прица се да је то уствари власниство насих политицара). Прво су од насе дрзавне фирме у којој је било и радника малих акционара одузели право користења рудником и дали је тим "странцима" а онда након 5 година дрзавну фирму гурнули у стецај. Ваљда да се нема ко бунити. До стецаја тај нови корисник рудника нагомилао дуг према дрзавној фирми која је отисла у стеца од преко 3 милиона КМ и то стоји у извјестају стецајног управника. У Сребреници се исто тако прица да иза тих "странаца" стоји неки Додиков кум из Индјије и да га стити Додиково обезбједјење. Ово легло неазкоња само постени борци могу да ријесе.

Name

слога

10.03.2015 19:10

Ако смо знали да се боримо за РС онда требамо рећи свима квази "борцима" да немогу више да глуме патриоте, а главни коме се клањају је дезертер, онај дукић који је мучио заробљенике у Храсници већ дуго је он представник заробљених, каква иронија, нашла се братија, све голи лопов, дезертер и профитер. зато напријед БОРС, да се обрачунамо са шљамом!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Припадник ДИОД-а

10.03.2015 19:19

Тако је комаданте.Надам се да цете цестито и у миру као и у рату да радите посао.Постоје професионални Срби,професионални логораси,некакви Вукотицеви ветерани.Све су то плаценици за нецији интерес.Растјерајте те љигавце.Поздрав од твог диверзанта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.03.2015 19:23

Господине Савчићу, имате добро мишљење а немате агресиван приступ. То је једини начин који ови разумију. Зато навилите и имаћете пуну нашу подршку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановић

10.03.2015 19:29

Господине генерале на челу сте највеће невладине организације у РС и останине невладина организација. Немојте се продати и постати провладина експозитура. Борци никада нису били папци. Борачка организација мора да буде и вјечно остане опозиција свакој власти било данас СНСД-у или сутра СДС-у. Интереси за остваривање борачки права и уздизање статуса свих оних који су стварали Српску су изнад интереса сваке тренутне власти и сваку власт треба свакодневно подсјећати ко смо и колика је наша вриједност. Режим се боји, плаши, страхује од гласа борачке популације јер су свјесни да су нашом заслугом стварања РС сада у прилици да чине ово што чине али неће и не могу колико они то хоће и желе. Немојте да ћутите јер најбоље знате шта се дешава и шта је реалност зивота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бусац123

10.03.2015 19:35

Коначно да се неко бори за права популације коју представља а не као пајаци дукиц митровиц ракун мисицка и у посљедње вријеме највеце разоцарање вукотиц који је пресао на тамну страну! Само напријед г. Савчићу да направите јединство у Борсу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

10.03.2015 21:47

Овако је на почетку свог мандата причао и Пантелија ЧурГУЗ, а знамо како се то на крају завршило. И званично је постао члан Додиковог СНСД. Тако исто и Савчић кога је на ту функцију поставио Додик, на крају мандата че постати и званично члан СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

плате 6000 км.

10.03.2015 22:27

Највећи манипулатор и профитер у невладином сектору су Митровић, Дукић и смијењени Ћургуз.Митровићева мјесечна примања прелазе 6000 км.Професионална плата у организацији 1500 км, на платном је списку и у Институту код Машовића 1200 км,паушал за ћутање у Републичком центру за ратне злочине 600 км,скупштински одбор 300 км,пензија 500 км,два пословна простора и стан у приједору 1400 км,плус инвалиднина.Па докле више.Продали су дјечије гробове за функцију и новац.Митровић је себи узео за право да предлаже Додику погинуле борце за одликовање,а предлажу се само они чија је породица код њега у удружењу и за њега гласају.Дебело је уновчио српску трагедију.Шта значи полтрон и продана душа говори и податак да је код Машовића на плати.Лудско дно дна.Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалукааа

11.03.2015 06:41

Сасвим реална процјена ....

Name

неутралан

11.03.2015 01:09

Овај задњи само ваља глупости.Измишља неке цифре,вјероватно сања ,јер је вријеме за спавање.Треба да га буде срамотра,а вјероватно нема образа ни стида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мк

11.03.2015 06:35

Митровићев син Ведран..директор Аqване у Бања Луци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијете погинулог борца

11.03.2015 09:03

Е мој оце за ста ти даде зивот да се над твојим костима препуцавају фукаре, профитери ...

Name

ветеран.

12.03.2015 09:00

Поздрављам праве борце, и ратне војне инвалиде.Све сумњиве фукаре одмах смијенити.

ОДГОВОРИТЕ