Mitrović ne predstavlja porodice poginulih

Boračka organizacija radiće na afirmaciji svojih odbora koji su jedini pravi predstavnici ne samo boraca, već i porodica poginulih i invalida iz proteklog rata, poručeno je danas iz Bijeljine.

Republika Srpska 10.03.2015 | 20:28
Mitrović ne predstavlja porodice poginulih

BORS je jedina organizacija koja može imati status organizacije od javnog interesa, jer postoji u svakoj opštini u Srpskoj.

-U Javnosti postoji jedna druga percepcija, da je jedino udruženje poginulih boraca koje predstavlja gospodin Mitrović. Prema informacijama sa njihovog sajta, oni su registrovani u 26 opština, a odbor BORS djeluje na teritoriji cijele Srpske. Niko nema pravo da kaže da predstavlja tu populaciju, već samo njen dio. U BORS je najveći broj porodica poginulih boraca - rekao je predsjednik BORS Milomir Savčić.

Savčić je istakao da se vrlo često pogrešno predstavlja, ali i zloupotrebljava ime Mitrovićeve organizacije.

-Vrlo često se kaže, porodice poginulih boraca su podržale ili osudile ovo. A to nije istina, jer većina porodica je u BORS, a od njih niko nije učestvovao u donošenju takvih izjava - pojasnio je Savčić.

U Srpskoj postoji 21 udruženje i organizacija od javnog interesa za Srpsku, a da nijedno ne ispunjava teritorijalnu zastupljenost, osim Boračke organizacije. Pri tome se krši odredba da u jednoj oblasti može biti samo jedno udruženje, dodaje Savčić.

Predsjednik odbora poginulih i zarobljenih boraca BORS, Zoran Vidić, rekao je da je prioritet u radu odbora da se stambeno zbrinu 321 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kojima nisu isplaćena novčana sredstva prema uredbi iz 2008. Vidić kaže da se prije nove uredbe ova sredstva isplate, a da se novom obuhvate slučajevi u kojima je došlo do promjene stanja nakon toliko vremena.

On je ukazao da se mora prekinuti sa praksom razdvajanja boraca prilikom dodjele posmrtnih odlikovanja.

-Do sada se išlo sa praksom da se po tom pitanju konsultuju neka druga udruženja koja su registrovana u par opština. Mi tražimo da se izmijeni član pet zakona o odlikovanju i da isključivo Boračka organizacija može dati prijedlog za posmrtno odlikovanje boraca. MI smatramo da se borci ne smiju razdvajati, i tražićemo posmrtna odlikovanja za sve pale borce - rekao je Vidić.

(Frontal)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Milos

10.03.2015 19:06

Kakva obmana i manipulacija rezima!? Dok pokazuju laznu brigu za Republikom Srpskom a sve u cilju uskostranackih interesa,placanjem huskaca Vukotica i Mitrovica oni u stvari ruse BORS i jedinstvo boraca Srpske. SNSD-Milorad Dodik je najvece zlo Republike Srpske!

ODGOVORITE
Name

posmatrač

11.03.2015 06:05

Šta kukate na Mitrovića čovjek vas lagao prije-za vrijeme-poslije izbora a VI šutite. Dok su u NDP-u dokazivali da je to javni kriminal ni jedna organizacija pa ni BORS nisu izašli sa saopštenjem ni tražili da im se vrate glasovi bar da pokažu da znaju da je ovo sve licemjerje i kriminal.

Name

Borci pomozite

11.03.2015 07:00

Mogu li borci da nam pomognu da vratimo rudnik olova i cinka kod srebrenice koji Dodikovi poklonise bez tendera nekim sumnjivim strancima (prica se da je to ustvari vlasnistvo nasih politicara). Prvo su od nase drzavne firme u kojoj je bilo i radnika malih akcionara oduzeli pravo koristenja rudnikom i dali je tim "strancima" a onda nakon 5 godina drzavnu firmu gurnuli u stecaj. Valjda da se nema ko buniti. Do stecaja taj novi korisnik rudnika nagomilao dug prema drzavnoj firmi koja je otisla u steca od preko 3 miliona KM i to stoji u izvjestaju stecajnog upravnika. U Srebrenici se isto tako prica da iza tih "stranaca" stoji neki Dodikov kum iz Indjije i da ga stiti Dodikovo obezbjedjenje. Ovo leglo neazkonja samo posteni borci mogu da rijese.

Name

слога

10.03.2015 19:10

Ако смо знали да се боримо за РС онда требамо рећи свима квази "борцима" да немогу више да глуме патриоте, а главни коме се клањају је дезертер, онај дукић који је мучио заробљенике у Храсници већ дуго је он представник заробљених, каква иронија, нашла се братија, све голи лопов, дезертер и профитер. зато напријед БОРС, да се обрачунамо са шљамом!!

ODGOVORITE
Name

Pripadnik DIOD-a

10.03.2015 19:19

Tako je komadante.Nadam se da cete cestito i u miru kao i u ratu da radite posao.Postoje profesionalni Srbi,profesionalni logorasi,nekakvi Vukoticevi veterani.Sve su to placenici za neciji interes.Rastjerajte te ljigavce.Pozdrav od tvog diverzanta.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

10.03.2015 19:23

Gospodine Savčiću, imate dobro mišljenje a nemate agresivan pristup. To je jedini način koji ovi razumiju. Zato navilite i imaćete punu našu podršku.

ODGOVORITE
Name

Darko Stojanović

10.03.2015 19:29

Gospodine generale na čelu ste najveće nevladine organizacije u RS i ostanine nevladina organizacija. Nemojte se prodati i postati provladina ekspozitura. Borci nikada nisu bili papci. Boračka organizacija mora da bude i vječno ostane opozicija svakoj vlasti bilo danas SNSD-u ili sutra SDS-u. Interesi za ostvarivanje borački prava i uzdizanje statusa svih onih koji su stvarali Srpsku su iznad interesa svake trenutne vlasti i svaku vlast treba svakodnevno podsjećati ko smo i kolika je naša vrijednost. Režim se boji, plaši, strahuje od glasa boračke populacije jer su svjesni da su našom zaslugom stvaranja RS sada u prilici da čine ovo što čine ali neće i ne mogu koliko oni to hoće i žele. Nemojte da ćutite jer najbolje znate šta se dešava i šta je realnost zivota.

ODGOVORITE
Name

busac123

10.03.2015 19:35

Konačno da se neko bori za prava populacije koju predstavlja a ne kao pajaci dukic mitrovic rakun misicka i u posljednje vrijeme najvece razocaranje vukotic koji je presao na tamnu stranu! Samo naprijed g. Savčiću da napravite jedinstvo u Borsu!

ODGOVORITE
Name

Milutin

10.03.2015 21:47

Ovako je na početku svog mandata pričao i Pantelija ČurGUZ, a znamo kako se to na kraju završilo. I zvanično je postao član Dodikovog SNSD. Tako isto i Savčić koga je na tu funkciju postavio Dodik, na kraju mandata če postati i zvanično član SNSD.

ODGOVORITE
Name

plate 6000 km.

10.03.2015 22:27

Najveći manipulator i profiter u nevladinom sektoru su Mitrović, Dukić i smijenjeni Ćurguz.Mitrovićeva mjesečna primanja prelaze 6000 km.Profesionalna plata u organizaciji 1500 km, na platnom je spisku i u Institutu kod Mašovića 1200 km,paušal za ćutanje u Republičkom centru za ratne zločine 600 km,skupštinski odbor 300 km,penzija 500 km,dva poslovna prostora i stan u prijedoru 1400 km,plus invalidnina.Pa dokle više.Prodali su dječije grobove za funkciju i novac.Mitrović je sebi uzeo za pravo da predlaže Dodiku poginule borce za odlikovanje,a predlažu se samo oni čija je porodica kod njega u udruženju i za njega glasaju.Debelo je unovčio srpsku tragediju.Šta znači poltron i prodana duša govori i podatak da je kod Mašovića na plati.Ludsko dno dna.Fuj.

ODGOVORITE
Name

banjalukaaa

11.03.2015 06:41

Sasvim realna procjena ....

Name

neutralan

11.03.2015 01:09

Ovaj zadnji samo valja gluposti.Izmišlja neke cifre,vjerovatno sanja ,jer je vrijeme za spavanje.Treba da ga bude sramotra,a vjerovatno nema obraza ni stida.

ODGOVORITE
Name

mk

11.03.2015 06:35

Mitrovićev sin Vedran..direktor Aqvane u Banja Luci..

ODGOVORITE
Name

dijete poginulog borca

11.03.2015 09:03

E moj oce za sta ti dade zivot da se nad tvojim kostima prepucavaju fukare, profiteri ...

Name

veteran.

12.03.2015 09:00

Pozdravljam prave borce, i ratne vojne invalide.Sve sumnjive fukare odmah smijeniti.

ODGOVORITE