Данас евакуација завијаних планинара

Након четири дана снежне блокаде на црногорским Комовима, шест планинара из Бијељине и Србије требало би да јутрос да буду евакуисани моторним санкама.

Регион 09.03.2015 | 07:49
Данас евакуација завијаних планинара

Како су јавили бањалучки медији , због неповољних метеоролошких неприлика онемогоћена је евакуација хеликоптером, а припаднике црногорске Горске службе спасавања блокирани планинари чекају у викендици локалног мештанина.

Дениса Ивановића, Недељка Стевановића и Љиљана Максимовића из Бијељине, Гордану Јанковић, Драгану Јовановић и Драгана Павловића из Србије на Комовима је затекла снежна олуја коју не памте ни локални мештани Андрејевице. 

Завејани на планини, уз помоћ људи добре воље, од снежне невоље склонили су се у викендицу у којој имају струју, али не и воду. Битно је, кажу, да су на сигурном.

“Атмосфера међу нама је одлична. Али услови баш и нису добри, не може се ни метар од куће. Снег је три метра, минимум”, изјавио је Денис Ивановић из Планинарског друштва “Мајевица” Бијељина.

Због тога не могу ни до извора питке воде. Пију отопљени снијег, а и храна им је на измаку. Проблем је и лоше грејање.

Због лоших временских услова хеликоптер не може да лети ка Комовима, поручују из Горске службе спасавања.

“Послаћемо једну екипу с двоје моторних санки. Ваљда ће прогазити до њих...и спустити их одозго”, рекао је Жељко Лончовић, начелник Горске службе спасавања Црне Горе.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

09.03.2015 08:20

Ах и ти планинари.Што би наш народ рек'о:Куд' су се дигли по оваком времену?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

09.03.2015 10:05

Зашто су кретали кад се знало да ће бити овакво невријеме?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко ц

09.03.2015 10:43

Ја их не би ни спасавао. Сто су исли?

ОДГОВОРИТЕ