ЈСЛ: Очајни Партизан, Чука све ближе!

У 17. колу Суперлиге Партизан и Раднички из Ниша поделили бодове у Хумској. Црно-бели лоши. Сумњива ситуација на штету домаћина у 72. минуту.

Фудбал 28.02.2015 | 20:40
ЈСЛ: Очајни Партизан, Чука све ближе!

Партизан ни у другом мечу од почетка пролећног дела сезоне није успео да победи. И поново на свом терену, пред својом публиком!

Црно-бели одиграли су "мршавих" 0:0 са Радничким из Ниша, који је после Црвене звезде и другог великог ривала из Београда, у само два кола, оставио само на освојеном боду.

Лидер Суперлиге више није ни заслужио!

"Ништа нисмо испоштовали од договора из свлачионице, боље нисмо заслужили", сложио се са општим мишљењем после утакмице Звонко Варга, асистент првог тренера Марка Николића, коме због суспензије ни против Радничког није било дозвољено да седи на клупи.

Чини се да се у Хумској од краја децембра, од момента када је нова управа без разлога желела да смени шефа стручног штаба, накупило много лоше енергије. Негативни догађаји су се ређали, а све се пренело на терен.

Група која је одлично изгурала први део сезоне очигледно је остала без атмосфере, снаге да се изолује и одупре невољама у клубу. После одласка Данка Лазовића и Петра Шкулетића ни она не дише истим плућима. И сам Николић је истицао више пута да му је Лазовић био "десна рука", вођа који је увек имао решење за вруће главе млађих саиграча када им није ишло.

Нису помогли ни Гробари на тренингу у четвртак. Нису помогле ни оштре речи бесног капитена Саше Илића упућене саиграчима у свлачионици после меча са Вождовцем.

Критике као да нису имале никакав утицај на црно-беле.

Били су очајни у суботу увече против Мераклија. Без праве идеје у нападу. Без акције која подиже публику на ноге и са приликама као последица лоше реакције противника, а не тачног паса и лепих комбинација.

Ни то нису знали да материјализују. Овај пут одбрана је издржала, али је напад потпуно затајио.

Партизан је "вечитом" ривалу пружио нову шансу. Звезда прву, прошле недеље, није искористио. Присталице црно-белих сада се више надају у то да "комшије" нису способне да стигну Партизан, него да њихов тим може добром игром да изнесе првенство до краја.

Али, сада се питају и Чукарички и Војводина!

Партизан у наредном колу први пут овог пролећа излази из Београда. Црно-бели верују да ће победу коначно остварити у Новом Саду против Доњег Срема. Са плус четири, шест, седам, видећемо...

Воша коначно славила на свом терену, али томе није имао ко да се радује. Рад освојио шест бодова са два гола у два кола.

Фудбалери Војводине, у једном тренутку лидери Суперлиге, победили су први пут на "Карађорђу" од 25. октобра прошле године!

Вошини клинци успели су у размаку од три минута, средином другог полувремена, да "отворе" одбрану Младости из Лучана и поведу остатак екипе ка првом слављу код куће после пораза од Доњег Срема (2:3) и Чукаричког (1:2).

Пред једва 1.000 људи у Новом Саду, у мечу 17. кола Јелен Суперлиге: Војводина - Младост 2:1 (2:1).

Голове за црвено-беле постигли су Мијат Гаћиновић у 60. и Мирко Иванић у 63. минуту, пре него што је Владимир Големић са беле тачке у 75. минуту донео наду Лучанцима у преокрет, који се није догодио, јер је тим "Џимија" Марића био у константној офанзиви у финишу утакмице.

Гаћиновићу је за први гол асистирао 18-годишњи Лука Луковић, а потом је 20-годишњи Гаћиновић додао кључан пас до годину дана старијег Иванића за брзих 2:0.

Фудбалери Рада освојили су максималних шест бодова у прва два пролећна кола са свега два постигнута гола!

После "минималца" на Бањици у мечу са Новим Пазаром (1:0), "минималац" и крај Мораве, у Чачку: Борац - Рад 0:1 (0:1).

Једини гол пред 1.250 навијача постигао је Немања Михајловић, који је у 32. минуту сурово казнио грешку дефанзивца "зебри" Николе Боранијашевића.

Фудбалери Спартака победили су први пут од 29. септембра!

После пет ремија и четири пораза, плаво-бели су у Суботици по киши и пред мало људи успели да савладају такође плаво-беле, фудбалере ОФК Београда. Било је 1:0 и то голом 19-годишњег Ђорђа Ивановића, у 16. минуту, момка који је овог поподнева дебитовао пред суботичком публиком.

ОФК Београд има само једну суперлигашку победу од 4. октобра, када је на "Карабурми" савладао Младост из Лучана.

Напредак је први пут у Суперлиги, а тек други пут рачунајући и дуеле у Првој лиги Србије, успео да победи Раднички из Крагујевца код куће.

Трећу победу у последња четири кола, недељу дана после минималног пораза од Чукаричког у Београду, "чарапанима" је донео дебитант пред домаћом публиком, Хрват Томислав Ивичић: Напредак - Раднички 1923 1:0!

Ивичић, 27-годишњи нападач који је стигао из Рудеша, искористио је грешку голмана гостију, капитена Жарка Трифуновића и у 26. минуту вратио лопту у небрањену мрежу за радост домаће публике.

А, на Вождовцу, победа гостију и то преко човека који ће за 25 дана напунити 38 година.

Дарко Спалевић дао је трећи гол ове сезоне и донео злата вредна три бода Доњем Срему у мечу са директним ривалом за опстанак, Вождовцем - 0:1.

Четири од пет утакмица које су почеле у 13.30 завршено је резултатом 1:0 или 0:1.

РЕЗУЛТАТИ:

Борац Чачак - Рад 0:1
/Михајловић 32/

Вождовац - Доњи Срем 0:1
/Спалевић 49/

Напредак - Раднички Крагујевац 1:0
/Ивичић 26/

Спартак - ОФК Београд 1:0
/Ивановић 16/

Војводина - Младост 2:1
/60 Гаћиновић, Иванић 63 - Големић пен 75/

Нови Пазар - Чукарички 1:2
/Радивојевић 10 - Матић 21, С. Срнић 48/

Партизан - Раднички Ниш 0:0

У недељу:

Јагодина - Црвена звезда 15.00

ТАБЕЛА: Партизан 40, Чукарички 34, Војводина 33, Црвена звезда (-1) 33, Јагодина (-1) 24, Нови Пазар 23, ОФК Београд 23, Рад 22, Спартак 21, Младост 19, Напредак 19, Доњи Срем 19, Вождовац 17, Борац 16, Раднички Ниш 14, Раднички (КГ) 10.

Коментари / 0

Оставите коментар