Најава: Може ли Атлетико опет побједити Реал?

Могу ли Јорганџије да поново задају болан ударац градском ривалу, да ли ће Фернандо Торес још једном разгалити срца навијача шампиона? Одговор ћемо сазнати у суботу, јер се тада од 16 сати, састају мадридски такмаци - Атлетико и Реал.

Фудбал 06.02.2015 | 23:00
Најава: Може ли Атлетико опет побједити Реал?

У суботу, од 16.00 часова, на Висенте Калдерону биће одигран 156. "Дерби Мадрилењо". Гости чекају меч са великим кадровским проблемима, а домаћи са императивом победе.

Серхио Рамос је повредио тетиву против Севиље и неће играти три недеље, Пепе је због напрслог ребра ван строја од средине јануара, Марсело је суспендован неоправдано зарађеним петим жутим картоном на прошлом мечу.

Ко ће у суботу играти у одбрани Реала против Атлетико Мадрида?

Карло Анћелоти верује у младог штопера Рафаела Варана (21) и Наћа (25), његовог саиграча из задње линије, иако ће на прсте једне руке бити набројани мечеви у којима су играли у тандему. Требало би очекивати да њих двојица заузму позиције централних бекова. Крај десне аут-линије предвиђа се наступ Данија Карвахала (23), док би крај леве могао да заигра Фабио Коентрао (26).

Иако је и везни ред његовог тима доживео жесток ударац тешком повредом Џејмса Родригеза, јасно је да ће "краљевићи" истрчати на Калдерон највише ослабљени пред својим голом. Штоперски тандем Варан-Наћо само је неколико пута ове сезоне изнео терет такмичарских утакмица, и то не превише захтевних - против Корнеље и Лудогореца, као и делимично против Елчеа и Севиље. Да ли је принудни тандем спреман за много тежи изазов?

Наравно, улог ће у суботу бити огроман. И то не само због лошег скора Реала у последњим сусретима са градским ривалом.

Шампион Европе поново ће моћи да рачуна Кристијана Роналда, који је одслужио казну изречену због шутирања ривала у утакмици против Кордобе. Са њим на челу, Реал ће покушати да први пут победи Атлетико од финала Лиге шампиона.

Од тог тријумфа (4:1), љути ривали одиграли су пет утакмица, од којих су две завршене без победника, а три победом Атлетика. Првак Шпаније у јануару је елиминисао Реал из Купа краља и наговестио велику борбу и у првенству.

"Краљевски клуб" у суботу има лепу прилику за освету. Тренутно је први на табели Примере, са 54 поена - четири више од Барселоне и седам од Атлетика. Победа гостију на Калдерону, последњи пут остварена пре годину дана, нанела би "јорганџијама" вероватно кобни ударац у борби за титулу.

Домаћин ће рачунати на огромну подршку са трибина (капацитет Калдерона је 54.851 место), али и на императив који ће имати од првог минута.

Фернандо Торес (30) одиграо је седам мечева од када се вратио у клуб у којем је почео. У Купу је постигао три гола, у Примери још ниједан. У јануару је два пута затресао мрежу Реала и једном Барселоне. Прошлу првенствену утакмицу је преседео. Спреман је да се још једном подреди екипи, свестан значаја меча.

"Било би јако важно да победимо. И ако то не урадимо, има довољно мечева до краја сезоне. Ипак, тријумфом над Мадридом нећемо само смањити заостатак за три бода, већ ћемо добити и огромно самоподуздање", рекао је прекаљени центарфор.

Бивши нападач Ливерпула, Челсија и Милана добро познаје Карла Анћелотија, са којим је радио у Лондону. Са велике временске дистанце, добро види разлику у градским дербијима у односу на свој први боравак у клубу.

"Лако се примети да сви око нас једва чекају ту утакмицу. Не мислим само на екипу, већ и на навијаче. То је зато што су сви свесни чињенице да смо у стању да се боримо и такмичимо са Реалом. Улазимо у меч да победимо, не да видимо шта ће да се догоди, као пре. Некада смо већ у тунелу губили 1:0. То више није случај"
Очекивано је да Дијего Симеоне изведе од старта одбрану Миранда, Годин, Хуанфран, Сикера. У средини ће играти Габи и Тијаго, а на боковима Коке и Арда Туран. Најистуренији би требало да буду Марио Манџукић и Антоан Гризман.

Парови 22. кола Примере:

Депортиво - Еибар 20.45

у суботу:

Атлетико - Реал 16.00
Виљареал - Гранада 18.00
Леванте - Малага 20.00
Сосиједад - Селта 22.00

у недељу:

Кордоба - Алмерија 12.00
Хетафе - Севиља 17.00
Еспањол - Валенсија 19.00
Билбао - Барселона 21.00

у понедељак:

Елче - Рајо Ваљекано 20.45

ТАБЕЛА: Реал 54, Барселона 50, Атлетико 47, Севиља 42, Валенсија 41, Виљареал 38, Малага 35, Еибар 27, Еспањол 26, Селта 24, Билбао 23, Рајо Ваљекано 23, Сосиједад 22, Депортиво 21, Хетафе 20, Алмерија 19, Кордоба 18, Гранада 18, Елче 17, Леванте 16.

Коментари / 0

Оставите коментар