Najava: Može li Atletiko opet pobjediti Real?

Mogu li Jorgandžije da ponovo zadaju bolan udarac gradskom rivalu, da li će Fernando Tores još jednom razgaliti srca navijača šampiona? Odgovor ćemo saznati u subotu, jer se tada od 16 sati, sastaju madridski takmaci - Atletiko i Real.

Fudbal 06.02.2015 | 23:00
Najava: Može li Atletiko opet pobjediti Real?

U subotu, od 16.00 časova, na Visente Kalderonu biće odigran 156. "Derbi Madrilenjo". Gosti čekaju meč sa velikim kadrovskim problemima, a domaći sa imperativom pobede.

Serhio Ramos je povredio tetivu protiv Sevilje i neće igrati tri nedelje, Pepe je zbog naprslog rebra van stroja od sredine januara, Marselo je suspendovan neopravdano zarađenim petim žutim kartonom na prošlom meču.

Ko će u subotu igrati u odbrani Reala protiv Atletiko Madrida?

Karlo Anćeloti veruje u mladog štopera Rafaela Varana (21) i Naća (25), njegovog saigrača iz zadnje linije, iako će na prste jedne ruke biti nabrojani mečevi u kojima su igrali u tandemu. Trebalo bi očekivati da njih dvojica zauzmu pozicije centralnih bekova. Kraj desne aut-linije predviđa se nastup Danija Karvahala (23), dok bi kraj leve mogao da zaigra Fabio Koentrao (26).

Iako je i vezni red njegovog tima doživeo žestok udarac teškom povredom Džejmsa Rodrigeza, jasno je da će "kraljevići" istrčati na Kalderon najviše oslabljeni pred svojim golom. Štoperski tandem Varan-Naćo samo je nekoliko puta ove sezone izneo teret takmičarskih utakmica, i to ne previše zahtevnih - protiv Kornelje i Ludogoreca, kao i delimično protiv Elčea i Sevilje. Da li je prinudni tandem spreman za mnogo teži izazov?

Naravno, ulog će u subotu biti ogroman. I to ne samo zbog lošeg skora Reala u poslednjim susretima sa gradskim rivalom.

Šampion Evrope ponovo će moći da računa Kristijana Ronalda, koji je odslužio kaznu izrečenu zbog šutiranja rivala u utakmici protiv Kordobe. Sa njim na čelu, Real će pokušati da prvi put pobedi Atletiko od finala Lige šampiona.

Od tog trijumfa (4:1), ljuti rivali odigrali su pet utakmica, od kojih su dve završene bez pobednika, a tri pobedom Atletika. Prvak Španije u januaru je eliminisao Real iz Kupa kralja i nagovestio veliku borbu i u prvenstvu.

"Kraljevski klub" u subotu ima lepu priliku za osvetu. Trenutno je prvi na tabeli Primere, sa 54 poena - četiri više od Barselone i sedam od Atletika. Pobeda gostiju na Kalderonu, poslednji put ostvarena pre godinu dana, nanela bi "jorgandžijama" verovatno kobni udarac u borbi za titulu.

Domaćin će računati na ogromnu podršku sa tribina (kapacitet Kalderona je 54.851 mesto), ali i na imperativ koji će imati od prvog minuta.

Fernando Tores (30) odigrao je sedam mečeva od kada se vratio u klub u kojem je počeo. U Kupu je postigao tri gola, u Primeri još nijedan. U januaru je dva puta zatresao mrežu Reala i jednom Barselone. Prošlu prvenstvenu utakmicu je presedeo. Spreman je da se još jednom podredi ekipi, svestan značaja meča.

"Bilo bi jako važno da pobedimo. I ako to ne uradimo, ima dovoljno mečeva do kraja sezone. Ipak, trijumfom nad Madridom nećemo samo smanjiti zaostatak za tri boda, već ćemo dobiti i ogromno samopoduzdanje", rekao je prekaljeni centarfor.

Bivši napadač Liverpula, Čelsija i Milana dobro poznaje Karla Anćelotija, sa kojim je radio u Londonu. Sa velike vremenske distance, dobro vidi razliku u gradskim derbijima u odnosu na svoj prvi boravak u klubu.

"Lako se primeti da svi oko nas jedva čekaju tu utakmicu. Ne mislim samo na ekipu, već i na navijače. To je zato što su svi svesni činjenice da smo u stanju da se borimo i takmičimo sa Realom. Ulazimo u meč da pobedimo, ne da vidimo šta će da se dogodi, kao pre. Nekada smo već u tunelu gubili 1:0. To više nije slučaj"
Očekivano je da Dijego Simeone izvede od starta odbranu Miranda, Godin, Huanfran, Sikera. U sredini će igrati Gabi i Tijago, a na bokovima Koke i Arda Turan. Najistureniji bi trebalo da budu Mario Mandžukić i Antoan Grizman.

Parovi 22. kola Primere:

Deportivo - Eibar 20.45

u subotu:

Atletiko - Real 16.00
Viljareal - Granada 18.00
Levante - Malaga 20.00
Sosijedad - Selta 22.00

u nedelju:

Kordoba - Almerija 12.00
Hetafe - Sevilja 17.00
Espanjol - Valensija 19.00
Bilbao - Barselona 21.00

u ponedeljak:

Elče - Rajo Valjekano 20.45

TABELA: Real 54, Barselona 50, Atletiko 47, Sevilja 42, Valensija 41, Viljareal 38, Malaga 35, Eibar 27, Espanjol 26, Selta 24, Bilbao 23, Rajo Valjekano 23, Sosijedad 22, Deportivo 21, Hetafe 20, Almerija 19, Kordoba 18, Granada 18, Elče 17, Levante 16.

Komentari / 0

Ostavite komentar