Удружење новинара РС: Угрожене медијске слободе

Управни одбор Удружења новинара Републике Српска сматра да је Народна скупштина Републике Српске данашњим усвајањем Закона о јавном реду и миру угрозила медијске слободе, слободу мишљења и говора загарантоване Уставом Републике Српске.

Република Српска 05.02.2015 | 18:42
Удружење новинара РС: Угрожене медијске слободе

''Посебно смо забринити због чињенице да је Закон усвојен упркос бројним критикама новинарске заједнице у Српској. Очекујемо да ће делегати у Вијећу народа показати већи степен демократске свијести, те да неће дати сагласност на овај закон'', наведено је у саопштењу.

''Ако Закон буде усвојен и у Вијећу народа, позивамо предсједника Републике Српске да не потпише указ о проглашењу овог акта'', каже се у саопшењу Управног одбора Удружења новинара РС.

Удружење новинара Републике Српске це предузимати све законске и демократске мјере како би онемогуцили сваки покушај спречавања слободе говора, додаје се на крају.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

БС

05.02.2015 17:52

Позивате предсједника да не потписе овај акт? Хаха. Па он га је и предлозио, као и све законе који су прегласавањем усвојени у квази скупстини. Па ваљда ви то врло добро знате, немојте нам јос и ви вриједјати ово мало здравог разума. Једино ако овај потез није само дио процеса. У том слуцају разумијем. Мада, много сте ви допринијели оваквој ситуацији, радеци и писуци за резимске медије, селективним објављивањем информација, гусењем опозиционе мисли и ријеци, плаценим и наруценим цланцима и интервјуима, итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

05.02.2015 17:56

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

новинар

05.02.2015 18:42

Треба постено реци да медијски простор новинари уредјују, али морамо се борити против хибридних новинара, који хускају, клевецу, лазно износеци нетацне цињенице без имало професионализма.Слобода говора није да мозес да казес ста хоцес, коме хоцес- него оно сто јесте, а ту је огромна разлика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УцитељБутен

05.02.2015 20:58

За новинара. Је ли клевета уколико написем да је садасња власт унистила земљу зарад лицних интереса или је то опстепозната цињеница?

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

06.02.2015 01:27

Не треба престати писати против овог закона.Новинари ,писите сваком кога знате,писите 1000000 пута.И ја писем вец 2 дана.Да бар неког од тих сто гласасе буде срамота ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

митар

06.02.2015 01:41

Нисте нормални.Повуците то зло од закона,па видите да нам се смије пола земаљске кугле.Јадни смо.Засто против себе радимо.Ово стање сада је спрдацина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

06.02.2015 07:42

Поцецу и ја теорије завјере, а мозда има логике. На крају це Предсједник декретом ставити закон ван снаге и тиме показати добру вољу према градјанима и ЕУ како је он хуманиста и препознао да је закон мањкав. Има ли ово смисла?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА ПД

06.02.2015 08:18

ЈА ВОЛИМ ЈАЊЕЋЕ И ПРАСЕЋЕ, А ВЛАСТ НЕ СМЕ ДА СЕ КЛЕВЕЋЕ. БЕЛА ЛАЂА ПЛОВИ АУТОПУТЕВИМА РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ССД. СЈЕДИЊЕЊЕ СРПСКЕ ДРЗАВЕ В.СРБИЈА

06.02.2015 08:36

ПОДРСКА УДРУЗЕЊУ НОВИНАРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КОЈИ ИЗНОСЕ ИОБЈАВЉУЈУ ИСТИНЕ ГРАДЈАНИМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОКРИМИНАЛУ ИКОРУПЦИЈИ ДЕСЕТО ГОДИСЊЕ ВЛАДАВИНЕ КРИМИНАЛНЕ ВЛАСТИ СНСД-а СА ЊИХОВИМ СЕФОМ МИЛОРАДОМ ДОДИКОМ.КОЈИ УВОДИ ЗАКОНЕ КОЈИ ЊЕМУ ОДГОВАРАЈУ ДАБИСЕ ПРИКРИЛА ИБИВСА ИСАДАСЊА КОРУМПИРАНА ВЛАСТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.ПОДРСКА УДРУЗЕЊУ НОВИНАРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕКОЈИ НЕПОДРЗАВАЈУ ЗАКОН СЈЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ ИСЈЕВЕРНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПРИВАТНЕ ДРЗАВЕ МИЛОРАДА КИМ ДО ика.БРАЦО НОВИНАРИ САМО НАПРЕД НЕМОЗЕ МИЛОРАД ИЗЕЉКА ДА ДОНОСЕ ЗАКОНЕ КОЈИ ОДГОВАРАЈУ ЊИМА ЗАПРИКРИВАЊЕ КОРУПЦИЈЕ И КРИМИНАЛА.ДОСТАЈЕ БИЛО САДА ТИХ СТОДАНА ПРОБНОГ РАДА И КИМ ЈОНГА ДОДЕ И КИМ ЗЕЉКИЦЕ КОЈАСАМО ГУТА КНЕДЛЕ КАДИЗАДЈе НАГОВОРНИЦУ ДАЛАЗЕ НАРОДУ КАОИ ЊЕЗИН СЕФ.РАСПИСАТ ПЕТИЦИЈУ ЗА ПРЕВРЕМЕНЕ ИЗБОРЕ И СМЈЕНИТИ САДАСЊУ ВЛАСТ ЈЕРНИСУ НИСТА УРАДИЛИ ЗА ДЕСЕТ ГОДИНА ВЛАДАВИНЕ САМО ОРГАНИЗОВАЛИ КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈУ ДОВЕВСИ ГРАДЈАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НАИВИЦУ БЕДЕ.УДУЗЕЊЕ НОВИНАРА ПОДРСКА СВИСМО УЗ ВАС СТИТЕЦИ ГРАДЈАНСКА И ЉУТСКА ПРАВА КОЈАСУ РАВНИ НУЛИ ПОД ВЛАДАВИНОМ СНСД-а И КИМ МИЛкрада СЈЕВЕРНЕ РЕПУБЛИКЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

06.02.2015 08:53

Молим за конкретан одговор:ШТА ЈЕ МЕДИЈСКА СЛОБОДА?Озбиљно питам.

ОДГОВОРИТЕ