Васковић: Додикови стилови Пузања

Велико пузање је почело. Пузање према Западу. Треба сад препузати од Москве до Лондона/Берлина/Париза/Рима... Пут трновит, а Додику трбух мек.

Република Српска 05.02.2015 | 07:15
Васковић: Додикови стилови Пузања

Не би ли га како ојачао, позвао је на радни ручак амбасадоре земаља чланица ЕУ акредитованих у БиХ и поновио став РС да прихвата нову иницијативу ЕУ за БиХ.

На српском језику та Иницијатива зове се Изјава Предсједништва БиХ о евроинтеграцијама.

Амбасадори су, уз ручак, могли констатовати да Додик још увијек има “солидан желудац”, чим тако отворено лиже све што је годинама пљувао по ЕУ, али и да је то далеко од оног који је камење варио.

Пажљиво су му погледали и трбух; Дијагноза: никакве су шансе да препуже толики пут. #далекојемосква

У штуром саопштењу из кабинета није речено да ли је, током пузања, Додика савјетовао син Војина Папка Митровића. Са савјетима типа: лези, диг' се, устај, сједи, након чега је млађани Митровић обавијестио присутне амбасадоре да је „Пузање веома важно за Додиков развој“!

Ексклузивно сазнајем да Додик раби неколико стилова пузања: Пуже на прсима; Пуже постранце вукући једну ногу; Трећи начин му је комбинован – одгурује се и поскакује. И четврти је осебујан: пуже унатрашке, ваљањем или на леђима.

Због ових заиста необичних и разноврсних стилова пузања, можда му млађани Савјетник Митровић препоручи одлазак Педијатру. Или неком сродном специјалисти.

Након посматрања Додика како пуже, огласио се једино амбасадор Велике Британије Едвард Фергусон, који је говорио о приједлогу Закона о јавном реду и миру (ЗЈРМ).

Иако се Фергусон правио Енглез, дало се из његове изјаве закључити да су Додику, између два стила пузања, амбасадори саопштили да неће далеко допузати са таквим болесним законима.

На шта је оштро реаговао Митровић јуниор брзим и јасним савјетом, бритким као лавеж: Лези!

Додик није обавијестио Жељку Цвијановић да им је политика у пузајућој фази. Плаши се да неће ништа разумјети. Као и обично.

Необавијештена Жељка зато је још увијек у Политичком Климактеријуму, који код ње изазива тешку депресију. И нервозу. Стално јој нешто измиче. Никако да схвати. #стрпљенаспасена

А онда се Амбасада САД-а усудила/дрзнула да насртљиво саопшти како ЗЈРМ „представља директно оспоравање основног људског права на слободу изражавања”.

На шта је Жељка пукла. Као леденица. И закључила да сматра да Амбасада САД није ни прочитала Приједлог закона о јавном реду и миру и да га коментаришу на основу туђих ставова, “и то оних који су или врло произвољно или су намјерно одлучили да се сматрају релевантним".

Баш интелигентно закључује. Као и увијек. #цјепаница#жутокљунац

Баш дипломатски. #клотфркет

А Додик још није ни испузао са Кремаљског трга.

На основу ових нијанси закључујем да је јединство предсједничке и извршне власти врло врло озбиљно доведено у питање. #какофонија

Док се то не разријеши, бавимо се Марсовцима.#министарполиције

Драган Лукач је наш Блиски сусрет и Треће и Четврте врсте.#нло

Нисте сигурни да ли је Лукач Робот, Хуманоид или нека Анимација. Или ће Вас отети и држати до 30 дана притворене у свом Броду, знаном и као Ћелија.#самица

Није ни њему лако. Имао је ових дана Блиски сусрет са институцијом. #муп
И словним знаковима које не разумије.#зјрм
И Интернетом.#косамгдјесамкудсамкрен'о

Зато је Блиски Сусрет закључио да о ЗЈРМ “не би требало да се расправља на блоговима и порталима, јер то нису права мјеста за конструктивну расправу”.

Из његове визуре Анимације Ћелија је најбоље мјесто за такву врсту расправе. Јер у њој учествују и бубрези и леђа и плексус. Плексус посебно.

Па чашице, па цјеванице, слезена. Слезена је баш ин.

А на Блогу, као Блогу, и на Порталу, као Порталу, ни привести не можеш.

Анимација постаје занимљива, јер један дан тврди једно, а други друго. Како је анимирају.

Прво је Анимација, у низу лоших кадрова, изанимирала да сви они који позову на убиство на блоговима, неће бити кажњени ако се убиство не догоди.

А онда је Анимација прерађена, па је Блиски Сусрет устврдио да „позивање на убиство политичара не може да се посматра само и једино као нечије мишљење”.

Анимација није рекла шта је са позивима на убиство оних који нису политичари. Нису га нацртали до тог нивоа.#лошаанимација

Опозиција се заиста понаша на корејски начин.

Прво су напустили Сјеверну Кореју, прешли у Јужну, па се поново вратили у Сјеверну. У складу са отопљавањем односа између двије Кореје, што је пројекат познат и као Сусрет раздвојених Породица. #веомадирљиво

У С. Кореји је и Градишка. Смјештена је на мјесту спајања двије велике природне цјелине: Панонске низије на сјеверу и Динарске планинске области на југу. Што изазива вртлоге у локалном СДС-у. #зонавјетрова

Турбуленције су Посавског Морнара натјерале да завитла сабљом.
Глава неће фалити. #штаћебитислађом

СлободанВасковиц.Блог

 

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

борг

05.02.2015 06:33

Бука и прашина су потребне да би се нешто написало.Кад се то све слегне остаће закон који је демократски предложен и демократски усвојен.Закон који је потребан и који имају и много напредније демократије од наше.За оне који воле анархију нек уживају у сјећањима на деведесете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

члан СП

05.02.2015 07:08

Ужасно је ваше размишљање. Члан сам владајуће коалиције, а јако сам против овог ЗЈМР као и против новог закона о раду. Јер је то лагани прелазак у робовласничко друштво.

Name

Гузоња

05.02.2015 08:40

Борг,изрони и удахни,угусицес се у Додиковом ... само ти ципеле вире.Како те плаца,јел по броју коментара или по броју вијести на које поставис коментар? Еј,несто се контам да поцнем да постављам коментаре под твојим именом али против Баје,хоцу ли ти покварити зараду?

Name

Петар

05.02.2015 06:40

Не цуди и не брине то сто је њих Додик позвао (допузао, понизио, покорио, додворио, извинуо..), него сто су они досли. То само потврдјује тезу да народ има политицаре које заслузује (бира), и стране амбасадоре које њихове земље саљу у БИХ да би их се ријесили. Познато је да све стране дипломате кад их посаљу у неку од земаља слицних Босни, то дозивљавају као тоталну дипломатску деградацију и крај политицке каријере. Погледајте само Инцка. Која овластења јма, а ста је урадио. Ниста. Цовјек се не мијеса у свој посао. И зато имамо политицаре (без изузетка) и стране дипломате (цаст ријетким изузецима) који су ДНО ДНА. И зато смо ту гдје јесмо. ОВИМ ЦИНОМ СТРАНЕ ДИПЛОМАТЕ СУ САМО ДАЛЕ ЛЕГИТИМИТЕТ ДОДИКУ. И јос му досле на ноге. Да не буде да су и они ПАПЦИ. Странци се брзо навикну и утопе у насе сивило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

05.02.2015 07:20

Само неспособни позивају странце да праве реда у њиховој куци. Такви су поступци опозиције у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

полако

05.02.2015 07:27

Знају они сто су досли,ММФ зна ста ради,само остаде онај мали и велики кредит из Русије,сконтао је Путин за кога ради ЛАКТАСЕНКО,и како ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тај је

05.02.2015 08:10

Теско нама са таквим не карактером. Папак систем. Сто низе падне то га народ висе цјени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новица Васиљевић

05.02.2015 08:16

Што ништа не пишете о ИСИЛ застави у Горњој Маочи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац али сад разоцарани

05.02.2015 08:31

Писите јос данас сутра це удбаси на посао Влада це се вјероватно похвалити новим запосљавањем а цему коментари има ли јос ко у овој јадној земји да није свјестан ситуације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

05.02.2015 08:37

Додик- најбоље да пузе слободним стилом. Зељка не конта иако људи говоре енглески- а кобајаги професорица истог. Лукац од сад га зовемо зуљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

05.02.2015 08:38

ВАСКОВИЋУ,можда си и у праву,али је чињеница да су амбасадори дошли,дотрчали,долетели или допузали.На крају ће се знати ко је повукао прави или "клизећи" потез. Ипак је ово Балкан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

05.02.2015 08:56

Превеслаце они Србе и Босњаке, Србе због Русије а Босњаке због ИСИЛа наравно то је повод и изговор а Хрвати це направити Израел мало Федерације мало РС како би били координатори тобозјнег мира и равнотезе људи Ватикан је преблизу а због Додика и слицних њему запад који нам никад није био наклоњен остварује своје циљеве полако ал сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коко

05.02.2015 09:03

Браво Васковицу, уљепсао си ми дан. Само писи царе, нек дусмани кукају. Ако треба инсталират цемо један Проxy у ФБиХ па Лукац неце знати тко си :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

05.02.2015 09:28

Баја је политицар у правом смислу и нема он ни трунке образа, стида, скрупула...а поготово када треба бранити предходне године његовог рада и рада његових партијских другара за које се прица да су најкриминланије од настанка насе нам Републике Српске. Прица се да су покрали горе него свабе 1941 године и да је Сандер и његова екипа мала маца за ове насе. Немогу да вјерујем али би волио када би СИПА и полиција то истзила и скинула ово теско бреме са Баје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савјетник за дз

05.02.2015 09:35

Милораде цовјеце кад пљујес немој пуно.Јер знас да цес то ти све лизати.Не писај уз вјерар.И немој бити мало Рус,па мало Амер јер и једни и други це те само сматрати непоузданим партнером и пустити низ воду...Амери и Европа су те пустили...трцкарао си око Руса,они као и увјек само себе гледају,немају висе интерес и повлаце се.Пустили су те и они низ воду.Сад опет хоцес са Европљанима које си јуце пљувао.Цовјеце пук'о си.Нема руског кредита,нема ММФ-а??? Ста цемо сад???Задузивати се код банака па це за три године цео будзет ици за рате и камате?Али Дзаба вама прицати.Ви упалите Косарца,он своје послуснике из удрузења зртава рата и правите прицу о Дзаферовицу.И мислите то је то.Народ прица о њему и неким издајницима а не прица како неце бити пензија ни плата врло брзо.Колико људи који су били у рату на свим странама,у војскама,полицијама сједи са вама сваки дан???У свим скупстинама.Свако од њих је потенцијални убица,јер се у рату пуца и убија,а не продају се само цигарете.Ко поби све те људе на свим станама?Нису се сами поубијали.Кебо и Дзаферовиц и све насе зртве рата цете заборавити док испуните свој циљ и објавите на РТРС како сте ви опет одбранили РС од злих сила а домаци издајници су опет издали.Ова власт би имала смисла да је рецимо Умицевиц или неки други успјесан менадзер премијер,па засто не и Дзомбиц,а да им је Зељка само преводилац кад додје неки Енглез и да ниста не дира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Савјетник за дз

05.02.2015 10:05

Не Џомбу 'леба ти, не дирај и не зови, немој свега ти. И ови знају што и он, попуњавати кредитне апликације..., хранити хоботнице, 'сналазити' се..., господара тимарити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

савјетник за дз

05.02.2015 11:18

И моја баба би била боља од ове Зељке.То и будала види.Али ста би.Његови из странке писнути не смију а виде као и нас двојица да тону и они и ми вртоглаво.Она казе за америцку амбасадорку да треба да процита закон и да не разумије о цему прица.Умислила Зељка да је предсједница САД-а изгледа.Јер само она мисли правилно а ко не мисли као она или је глуп да разумије или није упуцен, али опет казем ста би ми сад.Родило се ,ваља га љуљати.

Name

народе

05.02.2015 12:42

Није битно ко је власт која странка или које је вјере никако. Тад имамо сансе да се покренемо да изадјмо из зацараног круга и да се покренмо с мртве тацке. Употријебимо најбоље сто цовјек посједује ум разум мислити својом главом. Сви имамо један зивот и хтјели бих да га постено и радно зивимо.Истина је да је народ зртва погресне политике.

Name

никола

05.02.2015 10:59

ЦОВЈЕЦЕ СВАТИ ДА СМОРИ НАРОД СВОЈИМ КОМЕНТАРИМА АКО ЈЕ ДОДИК ЗЛО СТО ГА НАРОД ИЗАБРА,ПРИМАЈУ ВУЦИЦ,НИКОЛИЦ,ПАТРИЈАРХ,ЛИБЕРМАН,СТРАНИ АМБАСАДОРИ НИСИ ТИ ПАМЕТНИЈИ ОД ЊИХ ВАСКОВИЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

настави

05.02.2015 12:14

Николиц,Вуциц,Либерман....Настави низ.Ко прима тог твог идола?Ма ја тебе разумијем.Сједес у канцеларији, куцас на овим порталима а плата лијезе сваког првог...опусти се и схвати да има много људи који га мрзе из дна дусе.И близи му се крај.Полако...крај је ту.Не љути се.Сикирација скоди љепоти.

Name

Ре настави

05.02.2015 13:34

Само и можете да га мрзите. Радите то већ пар година. А ево и фамозни фебруар стиже који сте здушно након избора најављивали. И шта сад? Нема се м.д.

Name

САША

05.02.2015 13:29

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пузати

05.02.2015 13:34

Само по својој земљи пузи Запад је далеко. Ако успијете али немогуце је нема мјеста за пузање узасно тијесно. Ми имамо доста земље за пузање која лије сузе за нама одбјеглим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

05.02.2015 13:45

Ја колико видим допузали су амбасадори њему на ноге. Засто нису бојкотовали ако се не слазу са њим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

по западу

05.02.2015 15:05

Нема пузања и онако. Каснимо за свим европским Земљама УСТАЈ НАРОДЕ!!! НЕМА НИСТА АКО НИСТЕ ЗАРАДИЛИ.

Name

Алан Форд

05.02.2015 15:16

Додик је Републику Српску унистио по налогу запада,зато мозе да ради ста хоце и да лаје ста хоце без посљедица.А Лукац је стари Додиков увлакац који је уз помоц СФОР-а и довео Додика на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Д.

05.02.2015 15:24

Васковићу, свака ти част. Слатко си ме насмијао, а то народу треба. Зато не попуштај нимало, гази колико можеш јер је незналица све то заслужио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ НАСТАВИ

05.02.2015 17:15

ПРВО НЕ СЈЕДИМ У КАНЦЕЛАРИЈИ ВЕЦ РАДИМ У ФИРМИ,УЦЕСНИК РАТА ОД ПЛИТВИЦА ДО БИЈЕЉИНЕ , И НЕМА БОЉЕГ ОД ДОДИКА И РЕЦИ АЛТЕРНАТИВИ БОСИЦ,ТАДИЦ,ЦАВИЦ - НЕМОГУЦА МИСИЈА.

ОДГОВОРИТЕ