Сазнајте да ли је неки налог на Фејсбуку лажан

Друштвена мрежа Фацебоок има око 1,35 милијарди корисника, а према неким истраживањима између 20 и 30 одсто налога су лажни. Већина њих су направљени како би ширили спам и вирусе кроз мрежу, а Фацебоок нема начина да спречи стварање нових, лажних профила. Постоји неколико савета како можете проверити да ли су неки профили лажни.

Информационе технологије 25.01.2015 | 11:50
Сазнајте да ли је неки налог на Фејсбуку лажан

Проверите фотографије - Ово је најбржи и најпрецизнији начин да проверите нечији профил. Преузмите профилну фотографију са налога за који мислите да је лажан, отворите почетну страницу Гооглеа и кликните на "имагес" или "слике" у горњем десном углу. Када се отвори нова страница, кликните на иконицу фотоапарата у десном делу претраживача. Добићете могућност да убаците УРЛ фотографије или уплоадујете фотографију са вашег рачунара. Убаците преузету фотографију и добићете извор те фотографије, односно могућност да проверите да ли је преузета са неког од сајтова.

Број фотографија - Већина лажних налога имају само једну фотографију. Истраживања показују да више од две трећине лажних профила поставе само једну фотографију.

Проверите тајмлајн - Када посетите лажни профил, њихов тајмлан често нема никакав садржај или су ту само информације о профилној и цовер фотографији.

Већина су женски - Истраживања су показала да већина профила који постоје на Фацебооку су женски, често са провокативном фотографијом или именом.

Проверите пријатеље - У случају да профил који вас је додао за пријатеља, нема ниједну заједничку црту са вама, вероватно се ради о лажном налогу. Проверите које заједничке пријатеље, лајкове, групе имате како би дошли до додатних информација.

Извор: Блиц

 

Коментари / 0

Оставите коментар