Ф1: Вилијамс први представио болид за 2015.

Екипа Вилијамса прва је представила болид за овогодишњи шампионат Формуле 1, а као циљ поставила је још боље резултате него прошле сезоне.

Остали спортови 22.01.2015 | 08:00
Ф1: Вилијамс први представио болид за 2015.

Британски тим је највише напредовао током прошле године, пошто је био девети у конкуренцији конструктора, а 2013. године заузео је тек девету позицију.

Челници Вилијамса су као циљ за предстојећу сезону, која стартује 15. марта у Аустралији, поставили смањење заостатка у односу на Мерцедес и више подијума него током 2014, када су се девет пута нашли на победничком постољу.

За екипу Вилијамса ове сезоне возиће опет Валтери Ботас и Фелипе Маса. Младом Финцу ће то бити трећа сезона у британском тиму, а искусном Бразилцу друга.

У односу на прошлу сезону, болид Вилијамса није претрпео велике промене, пошто представља само еволуцију претходног. Британски тим ће и даље користити Мерцедесове турбо хибридне моторе, који су били класа за себе током 2014, што потврђује титула Луиса Хамилтона.

„Тим је имао фантастичну сезону прошле године. Желимо да наставимо развојем током зиме и да сјајно започнемо нову сезону. Сви у тиму су вредно радили да бисмо наставили поход на врх. После веома добре године са Мерцедесом, радујемо се развоју нашег односа и желимо још више подијума током 2015. Осећам да ће ова година бити једнако изазовна као претходна и радујем се првој трци“, рекао је први човек Вилијамса Френк Вилијамс.

Коментари / 0

Оставите коментар