F1: Vilijams prvi predstavio bolid za 2015.

Ekipa Vilijamsa prva je predstavila bolid za ovogodišnji šampionat Formule 1, a kao cilj postavila je još bolje rezultate nego prošle sezone.

Ostali sportovi 22.01.2015 | 08:00
F1: Vilijams prvi predstavio bolid za 2015.

Britanski tim je najviše napredovao tokom prošle godine, pošto je bio deveti u konkurenciji konstruktora, a 2013. godine zauzeo je tek devetu poziciju.

Čelnici Vilijamsa su kao cilj za predstojeću sezonu, koja startuje 15. marta u Australiji, postavili smanjenje zaostatka u odnosu na Mercedes i više podijuma nego tokom 2014, kada su se devet puta našli na pobedničkom postolju.

Za ekipu Vilijamsa ove sezone voziće opet Valteri Botas i Felipe Masa. Mladom Fincu će to biti treća sezona u britanskom timu, a iskusnom Brazilcu druga.

U odnosu na prošlu sezonu, bolid Vilijamsa nije pretrpeo velike promene, pošto predstavlja samo evoluciju prethodnog. Britanski tim će i dalje koristiti Mercedesove turbo hibridne motore, koji su bili klasa za sebe tokom 2014, što potvrđuje titula Luisa Hamiltona.

„Tim je imao fantastičnu sezonu prošle godine. Želimo da nastavimo razvojem tokom zime i da sjajno započnemo novu sezonu. Svi u timu su vredno radili da bismo nastavili pohod na vrh. Posle veoma dobre godine sa Mercedesom, radujemo se razvoju našeg odnosa i želimo još više podijuma tokom 2015. Osećam da će ova godina biti jednako izazovna kao prethodna i radujem se prvoj trci“, rekao je prvi čovek Vilijamsa Frenk Vilijams.

Komentari / 0

Ostavite komentar