Дакар: Воде Ал Атијах и Кома!

Шпански мотоциклиста Марк Кома држи вођство на Дакару после девете етапе, док је код аутомобилиста и даље на челу Насер Ал-Атијах из Катара.

Остали спортови 14.01.2015 | 20:00
Дакар: Воде Ал Атијах и Кома!

На деветој етапи, воженој од Икуикуа до Каламе у Чилеу, у дужини од 539 километара, од којих је 451 био у оквиру специјала, најбољи је био Поругалац Хелдер Родригез на Хонди, у времену од 5:06:14 сати.

Друго место, са скоро четири минута заостатка, заузео је још један возач Хонде Пауло Гонсалвеш, док је трећи био Кома на КТМ мотору, са седам и по минута заостатка у односу на победника етапе.

Кома у генералном пласману сада има пет и по минута боље време од Гонсалвеша, док су им главни ривали више од 20 минута иза.

Код аутомобилиста, победу на деветој етапи однео је бранилац титуле Нани Рома, који је имао велике проблеме од почетка овогодишњег Дакара. Рома је у циљу имао време од 4:41:56 минута, са шест и по минута предности у односу на Ал-Атијаха, а да тројица возача у Минију буду међу првом тројицом постарао се Владимир Васиљев, који је био скоро 16 минута иза Шпанца.

Ал-Атијах и даље у генералном пласману држи сигурну предност, а најближи му је возач Тојоте Жинијел де Вилије, са 24 минута заостатка.

На Дакару се у среду вози 891 километар дуга етапа од Каламе у Чилеу до Салте у Аргентини, а 371 километар биће у оквиру брзинца.

Коментари / 0

Оставите коментар