Dakar: Vode Al Atijah i Koma!

Španski motociklista Mark Koma drži vođstvo na Dakaru posle devete etape, dok je kod automobilista i dalje na čelu Naser Al-Atijah iz Katara.

Ostali sportovi 14.01.2015 | 20:00
Dakar: Vode Al Atijah i Koma!

Na devetoj etapi, voženoj od Ikuikua do Kalame u Čileu, u dužini od 539 kilometara, od kojih je 451 bio u okviru specijala, najbolji je bio Porugalac Helder Rodrigez na Hondi, u vremenu od 5:06:14 sati.

Drugo mesto, sa skoro četiri minuta zaostatka, zauzeo je još jedan vozač Honde Paulo Gonsalveš, dok je treći bio Koma na KTM motoru, sa sedam i po minuta zaostatka u odnosu na pobednika etape.

Koma u generalnom plasmanu sada ima pet i po minuta bolje vreme od Gonsalveša, dok su im glavni rivali više od 20 minuta iza.

Kod automobilista, pobedu na devetoj etapi odneo je branilac titule Nani Roma, koji je imao velike probleme od početka ovogodišnjeg Dakara. Roma je u cilju imao vreme od 4:41:56 minuta, sa šest i po minuta prednosti u odnosu na Al-Atijaha, a da trojica vozača u Miniju budu među prvom trojicom postarao se Vladimir Vasiljev, koji je bio skoro 16 minuta iza Španca.

Al-Atijah i dalje u generalnom plasmanu drži sigurnu prednost, a najbliži mu je vozač Tojote Žinijel de Vilije, sa 24 minuta zaostatka.

Na Dakaru se u sredu vozi 891 kilometar duga etapa od Kalame u Čileu do Salte u Argentini, a 371 kilometar biće u okviru brzinca.

Komentari / 0

Ostavite komentar