Слалом у Флахауу - Фриди Хансдотер!

Шведска скијашица Фрида Хансдотер победница је слалома воженог у аустријском Флахау у оквиру Светског купа.

Остали спортови 14.01.2015 | 16:20
Слалом у Флахауу - Фриди Хансдотер!

Она је трку завршила испред водеће у генералном пласману Словенке Тине Мазе и Американке Микаеле Шифрин.

Српска скијашица Невена Игњатовић такмичење је завршила после прве вожње, на 32. месту. Њој је друга вожња измакла за три стотинке.

Хансдотер је такмичење у Флахау завршила у укупном времену од минут, 49 секунди и 59 стотинки. Мазе је за победницом заостајала 61 стотинку, док је Шифрин била два стота дела иза Словенке.

Швеђанки је ово друга победа у каријери у Светском купу, којом је увећала своју предност у поретку слалома.

Четврто место заузела је Венди Холденер из Швајцарске са 67 стотинки заостатка за победницом, док је пета била Словакиња Вероника Велез Зузулова, која је заостајала 71 стотинку.

Норвешка скијашица Нина Лесет заузела је шесто место, док је најбоље пласирана домаћа такмичарка била Никол Хосп на седмом месту, њена сународница Катрин Цетел заузела је осмо место, Чехиња Шарка Страхова била је девета, а на 10. месту нашла се Швеђанка Шарлота Сефенберг.

У поретку слалома води Хансдотер са 420 бодова, друга је Шифрин са 379, док је трећа Мазе са 374.

У генералном пласману на првом месту је Мазе са 857, прати је Шифрин са 605, док је трећа Аустријанка Ана Фенингер са 487.

Следећа трка Светског купа за скијашице возиће се у петак у италијанској Кортини д'Ампецо, када је програму спуст, који је претходног викенда требало да се вози у аустријском Бад Клајнкирхајму, али је отказан због јаког ветра.

Коментари / 0

Оставите коментар