Slalom u Flahauu - Fridi Hansdoter!

Švedska skijašica Frida Hansdoter pobednica je slaloma voženog u austrijskom Flahau u okviru Svetskog kupa.

Ostali sportovi 14.01.2015 | 16:20
Slalom u Flahauu - Fridi Hansdoter!

Ona je trku završila ispred vodeće u generalnom plasmanu Slovenke Tine Maze i Amerikanke Mikaele Šifrin.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović takmičenje je završila posle prve vožnje, na 32. mestu. Njoj je druga vožnja izmakla za tri stotinke.

Hansdoter je takmičenje u Flahau završila u ukupnom vremenu od minut, 49 sekundi i 59 stotinki. Maze je za pobednicom zaostajala 61 stotinku, dok je Šifrin bila dva stota dela iza Slovenke.

Šveđanki je ovo druga pobeda u karijeri u Svetskom kupu, kojom je uvećala svoju prednost u poretku slaloma.

Četvrto mesto zauzela je Vendi Holdener iz Švajcarske sa 67 stotinki zaostatka za pobednicom, dok je peta bila Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, koja je zaostajala 71 stotinku.

Norveška skijašica Nina Leset zauzela je šesto mesto, dok je najbolje plasirana domaća takmičarka bila Nikol Hosp na sedmom mestu, njena sunarodnica Katrin Cetel zauzela je osmo mesto, Čehinja Šarka Strahova bila je deveta, a na 10. mestu našla se Šveđanka Šarlota Sefenberg.

U poretku slaloma vodi Hansdoter sa 420 bodova, druga je Šifrin sa 379, dok je treća Maze sa 374.

U generalnom plasmanu na prvom mestu je Maze sa 857, prati je Šifrin sa 605, dok je treća Austrijanka Ana Feninger sa 487.

Sledeća trka Svetskog kupa za skijašice voziće se u petak u italijanskoj Kortini d'Ampeco, kada je programu spust, koji je prethodnog vikenda trebalo da se vozi u austrijskom Bad Klajnkirhajmu, ali je otkazan zbog jakog vetra.

Komentari / 0

Ostavite komentar