Легендарни Рони изједначио рекорд!

Енглески играч снукера Рони О'Саливен, бранилац титуле на Мастерсу у Лондону, пласирао се у четвртфинале тог турнира, пошто је победио Рикија Волдена са 6:4.

Остали спортови 14.01.2015 | 17:20
Легендарни Рони изједначио рекорд!

О'Саливен је током меча направио два троцифрена брејка (100 и више поена у низу у једном фрејму) и изједначио рекорд седмоструког светског шампиона Стивена Хендрија од 775 "сенчурија".

Он је од почетка повео, са 2:0 и 5:1 и када се чинило да ће лако остварити победу Волден је везао три фрејма и смањио заостатак. Али, О'Саливен је у 10. фрејму приказао мирну и сигурну игру и троцифреним брејком изборио пласман медју осам најбољих на турниру.

Петоструки светски шампион ће у четвртфиналу играти против Марка Фуа, који је у првом колу победио Стјуарта Бингама са 6:3, уз максимални брејк од 147 поена.

Пласман у четвртфинале Мастерса до сада су обезбедили још Нил Робертсон, Стивен Мегвајер и Шон Марфи. У преосталим дуелима првог кола састају се: Бери Хокинс – Алистер Картер, Динг Дјунхуи – Џо Пери и Марк Ален – Џон Хигинс.

Мастерс је турнир који се не бодује за светску ранг листу, али је један од најважнијих и најпрестижнијих, после Светског првенства и Отвореног првенства Уједињеног Краљевства.

Коментари / 0

Оставите коментар