Legendarni Roni izjednačio rekord!

Engleski igrač snukera Roni O'Saliven, branilac titule na Mastersu u Londonu, plasirao se u četvrtfinale tog turnira, pošto je pobedio Rikija Voldena sa 6:4.

Ostali sportovi 14.01.2015 | 17:20
Legendarni Roni izjednačio rekord!

O'Saliven je tokom meča napravio dva trocifrena brejka (100 i više poena u nizu u jednom frejmu) i izjednačio rekord sedmostrukog svetskog šampiona Stivena Hendrija od 775 "senčurija".

On je od početka poveo, sa 2:0 i 5:1 i kada se činilo da će lako ostvariti pobedu Volden je vezao tri frejma i smanjio zaostatak. Ali, O'Saliven je u 10. frejmu prikazao mirnu i sigurnu igru i trocifrenim brejkom izborio plasman medju osam najboljih na turniru.

Petostruki svetski šampion će u četvrtfinalu igrati protiv Marka Fua, koji je u prvom kolu pobedio Stjuarta Bingama sa 6:3, uz maksimalni brejk od 147 poena.

Plasman u četvrtfinale Mastersa do sada su obezbedili još Nil Robertson, Stiven Megvajer i Šon Marfi. U preostalim duelima prvog kola sastaju se: Beri Hokins – Alister Karter, Ding Djunhui – Džo Peri i Mark Alen – Džon Higins.

Masters je turnir koji se ne boduje za svetsku rang listu, ali je jedan od najvažnijih i najprestižnijih, posle Svetskog prvenstva i Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva.

Komentari / 0

Ostavite komentar