НФЛ плеј-оф: Остала 4 тима, опет драматични дуели!

У борби за Супер Боwл остала су четири велика тима, после драматичних мечева у недељу касно увече.

Остали спортови 12.01.2015 | 16:20
НФЛ плеј-оф: Остала 4 тима, опет драматични дуели!

НФЦ финале: Грин Беј Пекерси - Сијетл Сихоукси.

АФЦ финале: Њу Ингланд Петриотси - Индијанаполис Колтс.

То су тимови који ће се борити за Супер Боwл!

НЕПОГРЕШИВИ РОЏЕРС НА "ЛЕМБУ"

Пекерси и Каубојси су одиграли сјајну, праву плеј-оф утакмицу. У недељу поподне у Висконсину није било екстремно хладно као далеке 1967. године, али је температура била испод нуле (-6 °Ц) што је утицало да терен Лембо Филда буде у јако лошем стању. Ипак, то није спречило играче оба тима да одиграју одличан меч.

Грин Беј је на крају славио резултатом 26:21 (7:7, 3:7, 10:7, 6:0).

Права борба развила се у трећој четвртини, након што је Далас успео да искористи то што је квотербек Грин Беја Ерон Роџерс ушао недовољно опорављен у меч, па су гости повели са четири разлике.

Трећи период меча су обележиле две гужве на терену у којима су се нашли играчи оба тима, а жуте заставице и казне су "пљуштале на све стране". Крозби је новим филд голом (30 јрд) смањио водство Даласа, да би Каубојси затим, након једног брзог драјва и тачдаун трчања ДеМарка Мареја за један јард, повели са 21:13. Свима је било јасно да одбрана Грин Беја не може сама добити овај меч, те је "ровити" Роџерс стисао зубе и бацио тачдаун пас за руки рисивера Девонтеа Адамса дугачак чак 46 јарди.

Крајем треће и почетком четврте четвртине прорадила је и одбрана домаћих. Са два сека натерали су Далас да се брзо ослободи лопте, а онда је на сцену ступио онај прави Ерон Роџерс. Напад Пекерса је коначно личио на онај из регуларног дела сезоне. Роџерс је везао осам успешних додавања за нови тачдаун (Ричард Роџерс, 13 јрд) и предност Грин Беја 26:21. Домаћи тим је покушао и конверзију за два поена, али је одбрана Даласа била на висини задатка.

Одбрана Грин Беја је затим поново натерала Каубојсе на четврти даун али је Тони Ромо одлично комплетирао додавање ка Дезу Брајанту и тако оставио свој тим у игри. Тако међутим, није мислио тренер Грин Беја, Мајк Мекарти. Затражио је челенџ, а након прегледаног снимка, судије су донеле одлуку да Брајант није имао контролу над лоптом.

То је значило да је Ромов пас неважећи, а Пекерси су поново дошли у посед лопте. Роџерс је мирно водио последњи драјв Грин Беја, а када су Каубојси остали без тајм-аута, а Роџерс комплетирао додавање ка Рендалу Кобу за нови први даун, било је јасно да ће Грин Беј остати непобеђен ове сезоне на свом Лембо Филду.

Ерон Роџерс је био сјајан и поред повреде. Комплетирао је 24/35 додавања за 317 јарди и три тачдауна. Будући Халл оф Фаме поново није бацио пресечен пас на свом терену. С друге стране, Тони Ромо је одиграо добар меч, али су га повреда колена и пад концентрације офанзивне линије Даласа спречиле да одведе свој тим до победе. Ромо је комплетирао 15/19 додавања за 191 јард и два тачдауна.

Играчи Грин Беја одиграли су феноменално друго полувреме и тако нанели први пораз екипи Даласа на гостовањима ове сезоне. Пекерси ће се наредне недеље за одлазак у Супер Боwл борити са актуелним шампионима, Сијетл Сихоуксима. На самом крају морамо констатовати да је и Далас могао славити на вечерашњем мечу, што такође не би било незаслужено.

ЗАКАЗАН АФЦ "КЛАСИК"

Индијанаполис Колтси савладали Денвер Бронкосе на његовом терену и обезбедили финални меч Америчке фудбалске конференције против Њу Ингланда 24:13 (0:7; 14:3; 7:0; 3:3).

Након три тријумфа домаћих екипа, последњи меч дивизијске рунде плеј-офа обележио је сјајан наступ Индијанаполис Колтса који су као гости савладали фаворизовани Денвер. Сјајна поставка одбране дефанзивног координатора Колтса Грега Сандаског резултовало је са 288 допуштених јарди и 13 поена, а Пејтон Менинг током вечерашњег сусрета није могао да пронађе прави ритам и поведе свој тим до бољег резултата.
Квотербек Колтса Ендру Лак је комплетирао 27 додавања, додао два тачдаун и два пресечена паса, уз 265 јарди. Лак је у петом узастопном сусрету у доигравању уписао више од 250 јарди и први је играч у историји НФЛ-а који је то успео. Одлични тим Денвер Бронкоса ће у паузи између два шампионата претрпети промене у играчком и стручном кадру, а први је одлазак најавио дефанзивни координатор Џек Дел Рио који ће наредних дана постати тренер Оукленда. Пред Пејтоном Менингом је период одлуке да ли ће и у наредној сезони покушати да последњи пут појури ка другој титули.

Денвер је први период игре решио у своју корист, Пејтон Менинг (26/46, 211, Тд) је пасом пронашао омиљену мету Демаријуса Томаса (5, 59 јрд, Тд) за, испоставиће се, једини тачдаун на сусрету. Колтси су узвратили са 14 узастопних поена, Денијел Херон (23, 63 јрд, Тд, 8, 32) је истрчао осам јарди за тачдаун, да би у наставку меча уследило тачдаун хватање тајт енда Двејна Алена (4, 30 јрд, Тд). Ветеран кикер Адам Винатијери није искористио филд гол покушај, али је зато домаћи кикер Конор Барт узвратио реализацијом са 45 јарди за коначних 14:10 у првом полувремену.

Менинг је у првом делу игре комплетирао седам додавања за 71 јард, а већина његових покушаја била је прејака за рисивере, да би у наставку меча поправио утисак, али је остао на тачдаун додавању из првог дела. До краја сусрета виђен је један тачдаун, а он је дело рисивера Колтса Хакима Никса (2, 24 јрд, Тд) који је ухватио Лаково додавање вредно 15 јарди. Денвер је у других пола сата игре постигао само три поена, кикер Барт је реализовао шут са удаљености од 41 јарда, док је коначан резултат поставио ветеран Винатијери поготком са 30 јарди.

Најбољи појединац у редовима Денвера био је ранинг бек Си Џеј Андерсон који је истрчао 80 јарди, а хватањем додао 29, док је Џулијус Томас додао 53, а Имануел Сендерс 46. У тиму гостију хватач Ти Вај Хилтон је ухватио 72 јарда из четири хватања, док је Коби Флинер додао 49. По пресечен пас у тиму Денвера остварили су сејфти Рахим Мур и руки корнербек Бредли Роби, док је лајнбекер Колтса уписао 11 успешних обарања.

Индијанаполис је забележио више освојених јарди (364 - 288), остварили су већи посед лопте, а одбрана је током већег дела меча деловала као складна целина. Колтси су заслужено остварили пласман на финални меч Америчке фудбалске конференције, где их од јуче чека Њу Ингланд, који је их је претходне године савладао у дивзијској рунди резултатом 43:22.

Њу Ингланд и Индијанаполис имају деценијски ривалитет, а бољи су Петриотси (46-28 у сезони и 3-1 у плеј-офу), уз један више тријумф на Супер Боwлу (2001, 2003, 2004, наспрам 1970, 2006).

Коментари / 0

Оставите коментар