Оптужница против Ђурића за Азотару

Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против председника УО Ветаринарског завода Драгана Ђурића и још шесторо окривљених.

Србија 10.12.2014 | 16:30
Оптужница против Ђурића за Азотару

Они су оптужени због уговарања и продаје привредним друштвима регресираних и нерегресираних минералних дјубрива у панчевачкој "Азотари" од 2009. до 2012. године.

Тужилаштво је у саопштењу прецизирало да је буџету причињена штета од 55 милиона динара продајом регресираног ђубрива Ветеринарском заводу, а прометом нерегресираног ђубрива привредним друштвима из Новог Сада, Београда, Земуна, Сомбора и Панчева прибављена је корист од 625 милиона динара.

Осим Ђурића, који је власник "Зекстре" и председник ФК "Партизан", оптужница терети и директора ДОО "Актер" Тихомира Тришића, власника и овлашћеног лица ДОО "Сташа" Милана Дивљака, бившег председника УО ХИП "Азотара" Панчево Радосава Вујачића, заменика генералног директора ХИП "Азотара" Панчево Михајла Грујића, Бранка и Гордану Мијић - власника и одговорних лица привредних друштава "1. октобар" АД и "Градска пекара" АД из Сомобра.

Они су оптужени због постојања оправдане сумње да су извршили продужено кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, којим је причињена штета за буџет у износу већем од 55 милиона динара, наводи се у саопштењу.

Према Вујачићу и Грујићу води се још један кривични поступак такође због продаје минералних ђубрива у ХИП "Азотари".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

гиго

10.12.2014 15:36

Па јел овај јос није у затвору????

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

10.12.2014 15:47

Од оптузнице неме ниста сутра Додик иде код Вуцица и то је затаскано као и претходне оптузнице против Дјурица. Њему нико ниста не смије јер га стити Додик а Вуциц је у кандзама Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСИЊАН

10.12.2014 17:16

Тај је давно заборавио одакле је досао ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

раскорак

11.12.2014 10:03

Кад једном узмеш мито, готов си.

ОДГОВОРИТЕ