Optužnica protiv Đurića za Azotaru

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv predsednika UO Vetarinarskog zavoda Dragana Đurića i još šestoro okrivljenih.

Srbija 10.12.2014 | 16:30
Optužnica protiv Đurića za Azotaru

Oni su optuženi zbog ugovaranja i prodaje privrednim društvima regresiranih i neregresiranih mineralnih djubriva u pančevačkoj "Azotari" od 2009. do 2012. godine.

Tužilaštvo je u saopštenju preciziralo da je budžetu pričinjena šteta od 55 miliona dinara prodajom regresiranog đubriva Veterinarskom zavodu, a prometom neregresiranog đubriva privrednim društvima iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Sombora i Pančeva pribavljena je korist od 625 miliona dinara.

Osim Đurića, koji je vlasnik "Zekstre" i predsednik FK "Partizan", optužnica tereti i direktora DOO "Akter" Tihomira Trišića, vlasnika i ovlašćenog lica DOO "Staša" Milana Divljaka, bivšeg predsednika UO HIP "Azotara" Pančevo Radosava Vujačića, zamenika generalnog direktora HIP "Azotara" Pančevo Mihajla Grujića, Branka i Gordanu Mijić - vlasnika i odgovornih lica privrednih društava "1. oktobar" AD i "Gradska pekara" AD iz Somobra.

Oni su optuženi zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kojim je pričinjena šteta za budžet u iznosu većem od 55 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Prema Vujačiću i Grujiću vodi se još jedan krivični postupak takođe zbog prodaje mineralnih đubriva u HIP "Azotari".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

gigo

10.12.2014 15:36

Pa jel ovaj jos nije u zatvoru????

ODGOVORITE
Name

borac

10.12.2014 15:47

Od optuznice neme nista sutra Dodik ide kod Vucica i to je zataskano kao i prethodne optuznice protiv Djurica. Njemu niko nista ne smije jer ga stiti Dodik a Vucic je u kandzama Dodika.

ODGOVORITE
Name

OSINJAN

10.12.2014 17:16

Taj je davno zaboravio odakle je dosao ???

ODGOVORITE
Name

raskorak

11.12.2014 10:03

Kad jednom uzmeš mito, gotov si.

ODGOVORITE