Асприљи пријете смрћу!

Легендарни колумбијски нападач открио да је жртва изнуде.

Фудбал 10.12.2014 | 22:40
Асприљи пријете смрћу!

Бивши колумбијски ас Фаустино Асприља открио је да је због претњи криминалаца који желе да му изнуде новац принуђен да напусти родни град Тулуу.

Некадашњи нападач Парме и Њукасла, за које је играо деведесетих година, рекао је да су маскирани и наоружани нападачи упали у његов дом у предграђу Тулуе у југозападном делу Колумбије, где живи с породицом.
„Била су четворица мушкараца у два аутомобила, претили су ми, рекли су да ће звати свог шефа и да ће убити и моју породицу и мене, уколико им не дам новац“, рекао је Асрприља.

Он је додао да мора да напусти свој град, јер је „жртва изнуђивања групе разбојника“.
„Мојој породици је прећено у мом присуству - мом оцу и сестрама“, рекао је 45-годишњи Асприља и додао да је „беспомоћан и повређен одлучио да због безбедности својих најмилијих напусти Тулуу“.

Асприља, који је са Пармом освојио Куп победника купова и Куп УЕФА, а за Колумбију је играо на два Мундијала, завршио је каријеру пре десет година.

Случај претње Асприљи још један је у низу сличних инцидената које се дешавају у југозападној Колумбији.

Шеф колумбијске полиције Родолфо Поломино гарантовао је Асприљи и његовој породици заштиту, док се трага за криминалцима који су му претили.

Коментари / 0

Оставите коментар