ЕК: Партизан за углед

Кошаркаши Партизана од 18 часова дочекују Красниј Октјабр у деветом колу Еврокупа и то ће им бити последњи меч у „Пиониру“ у том такмичењу ове сезоне.

Кошарка 10.12.2014 | 14:40
ЕК: Партизан за углед

’Црно-бели’ су шансе за пролазак даље изгубили у прошлом колу, пошто имају само једну победу и седам пораза, док је руски клуб обезбедио место међу 32 клуба у Еврокупу и тренутно има скор 5/3.

Иако су без шанси за пролаз у наредну рунду такмичења, кошаркаши из Хумске имају амбицију да победе, што је потврдио и Немања Безбрадица.

„Очекује нас једна тешка утакмица, против екипе која има доста Американаца и игра добро. У гостима смо са њима играли на једну лопту, што нам је још један додатни мотив. Неће бити лако и без обзира што више немамо шансе за наредну фазу, борићемо се и трудићемо се да победимо“, рекао је крилни центар српског шампиона.

Тренер Партизана Душко Вујошевић истакао је да ће се ’црно-бели’ борити за реноме, част и углед клуба.

„Ми смо испали из Еврокуп такмичења. Долази нам екипа која се победом на паркету у Београду битно приближава свом циљу, а то је пласман у наредни круг. Ми ћемо се трудити да из жеље да одрадимо што је могуће бољу припрему за такмичења која су преостала, одиграмо и ту утакмицу квалитетно. Желимо да одиграмо на нивоу великог реномеа који клуб има. Ову утакмицу сигурно нећемо поставити као да је питање живота или смрти, али питање је части, угледа. Потреба је и да се одигра квалитетно да се реализују неки други циљеви, па у склопу којег би била и победа на том мечу, као нешто што није безвредно. Трудићемо се да то реализујемо. Других императива немамо и тако ћемо се и понашати“, јасан је Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар