EK: Partizan za ugled

Košarkaši Partizana od 18 časova dočekuju Krasnij Oktjabr u devetom kolu Evrokupa i to će im biti poslednji meč u „Pioniru“ u tom takmičenju ove sezone.

Košarka 10.12.2014 | 14:40
EK: Partizan za ugled

’Crno-beli’ su šanse za prolazak dalje izgubili u prošlom kolu, pošto imaju samo jednu pobedu i sedam poraza, dok je ruski klub obezbedio mesto među 32 kluba u Evrokupu i trenutno ima skor 5/3.

Iako su bez šansi za prolaz u narednu rundu takmičenja, košarkaši iz Humske imaju ambiciju da pobede, što je potvrdio i Nemanja Bezbradica.

„Očekuje nas jedna teška utakmica, protiv ekipe koja ima dosta Amerikanaca i igra dobro. U gostima smo sa njima igrali na jednu loptu, što nam je još jedan dodatni motiv. Neće biti lako i bez obzira što više nemamo šanse za narednu fazu, borićemo se i trudićemo se da pobedimo“, rekao je krilni centar srpskog šampiona.

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je da će se ’crno-beli’ boriti za renome, čast i ugled kluba.

„Mi smo ispali iz Evrokup takmičenja. Dolazi nam ekipa koja se pobedom na parketu u Beogradu bitno približava svom cilju, a to je plasman u naredni krug. Mi ćemo se truditi da iz želje da odradimo što je moguće bolju pripremu za takmičenja koja su preostala, odigramo i tu utakmicu kvalitetno. Želimo da odigramo na nivou velikog renomea koji klub ima. Ovu utakmicu sigurno nećemo postaviti kao da je pitanje života ili smrti, ali pitanje je časti, ugleda. Potreba je i da se odigra kvalitetno da se realizuju neki drugi ciljevi, pa u sklopu kojeg bi bila i pobeda na tom meču, kao nešto što nije bezvredno. Trudićemo se da to realizujemo. Drugih imperativa nemamo i tako ćemo se i ponašati“, jasan je Vujošević.

Komentari / 0

Ostavite komentar