Како су се Енглези препали у Хумској?!

Застрашујућа атмосфера на стадиону Партизана описана је у британском Телеграфу. Шта је на новинара оставило највећи утисак у Београду и где су се још уплашили...

Фудбал 21.11.2014 | 20:45
Како су се Енглези препали у Хумској?!

Енглески "Телеграф" их је назвао застрашујућим стадионима.

О атмосферама на тим фудбалским објектима сведочили су играчи са Острва, из Премијер лиге. Један од стадиона где се енглеским играчима и навијачима ледила крв у жилама налази се у Хумској улици у Београду.

Сан Паоло - Напуљ

Када је Арсенала у Лиги шампиона гостовао у напољу сва светла за узбуну била су упаљена. "Тобџије" су на легендарном стадиону осетиле непријатељски атмосферу...

Али Сами Јен - Галатасарај

"Добродошли у пакао", уобичајен поздрав турских медија за реномиране госте Галатасарају у Истанбулу. Без грешке, увек када црвено-жути играју важну утакмицу амбијент је паклен, а заглушујућа бука почиње да се ствара и по неколико сати пре почетка утакмице.

Још су играчи Манчестер јунајтеда 1993. године описали амбијент на Али Сами Јену као застрашујући.

Локомотиви стадион - Тбилиси

"Телеграф" је прескочио многе стадионе за које бисте помислили да су застрашујући, а на листу је уврстио, и то два пута, објекат у Тбилисију. Ко зна шта има се све дешавало у главном граду Грузије.

Репрезентативци Републике Ирске сведоци су врло ружних сцена из Тбилисија. Две селекције састале су се у квалификацијама за Европско првенство 2004. године. Маса на стадиону била је наелектрисана због присуства тадашњег председника Шеварднадзеа, врло непопуларног међу Грузинима. Чувао га је велики број наоружаних специјалаца.

Некадашњи левокрилни фудбалер многих премијерлигашких клубова, Кевин Килбејн, погођен је ножем, а на терену је завршила и разбијена флаша вотке.

Стадион Будућности - Подгорица

Енглеска је за кратко време два пута гостовала у Подгорици. Нема дилеме, Црногорци су оставили застрашујући утисак. Пола Хејворда је стадион подсетио на совјетску пропагандну оперу, док је интонирање домаће химне описао као пробој снажне војске кроз шуму. "Народ је, заправо, врло пријатан, али зна да звучи застрашујуће", објаснио је.

Ден - Лондон

Мат Лоу описује стадион Милвола као застрашујући.

Стадион Партизана - Београд

"Арсенал је тамо играо 2010. године у Лиги шампиона. Застрашивање је почело када је аутобус са играчима, па чак и новинарима стигао до хорде навијача Партизана. Према нама су гестикулирали клање, прелазећи прстом преко врата. Свлачионица "тобџија" је остала у мраку пре почетка утакмице, јер је остала без струје, а у тим тренуцима се цео стадион тресао од скакања и буке навијача Партизана", описао је застрашујућу атмосферу из Београда Џереми Вилсон.

Коментари / 0

Оставите коментар